Απίστευτο! Χρήματα που προορίζονταν για «Το Χαμόγελο του Παιδιού συμψηφίστηκαν προκαταβολικά για μελλοντικές οφειλές του!

Η άδικη φορολογία βαραίνει καθημερινά «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», για άλλη μια φορά, ήρθε αντιμέτωπο με το παράλογο κι άδικο φορολογικό και νομοθετικό σύστημα!

Αυτή τη φορά, η προκαταβολή χρηματοδότησης που θα λάμβανε ο οργανισμός από το Εθνικό Πρόγραμμα Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (Asylum Migration & Integration Fund) για την κάλυψη μέρους του κόστους λειτουργίας του Σπιτιού του στην Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας συμψηφίστηκε προκαταβολικά με μελλοντικές, κι όχι ληξιπρόθεσμες οφειλές του!

Συγκεκριμένα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» περίμενε να λάβει προκαταβολή της χρηματοδότησης ύψους 69.804,57 ευρώ για να καλύψει το κόστος λειτουργίας του Σπιτιού του στην Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας για το διάστημα 1/7/2017-31/12/2017 ως φορέας υλοποίησης της δράσης «Επιχορήγηση Φορέων για τη Λειτουργία υφιστάμενων Δομών Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων». Στο Σπίτι μεγαλώνουν παιδιά σε κίνδυνο, ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων/μεταναστών και παιδιά θύματα κακοποίησης, παραμέλησης, ανεξαρτήτου εθνικότητας και θρησκεύματος που ζουν στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση δεν έφτασε ποτέ στον οργανισμό και κατ’ επέκταση στα παιδιά που μεγαλώνει αλλά συμψηφίστηκε με μελλοντικές (του επόμενου τριμήνου) κι όχι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές του οργανισμού, όπως φόρος εισοδήματος, παρακρατούμενοι φόροι, τέλη κυκλοφορίας κ.α.

Στην άδικη φορολογία που βαραίνει καθημερινά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ήρθε να προστεθεί και ο παράλογος συμψηφισμός χρημάτων που θα έδιναν έστω και μια μικρή ανάσα για το κόστος λειτουργίας ενός εκ των 14 Σπιτιών όπου μεγαλώνουν τα παιδιά της μεγάλης οικογένειάς του!

Παράλληλα, ενώ υπάρχει νόμος που αφορά στο μη συμψηφισμό προκαταβολών και ενδιάμεσων πληρωμών από χρηματοδοτούμενα προγράμματα, διαπιστώθηκε ότι δεν έχει επικαιροποιηθεί από το 2012, και ότι σήμερα στην Ελλάδα του 2017, στην Ελλάδα της ανθρωπιστικής κρίσης κανένας νομοθέτης δεν νοιάστηκε να συμπεριλάβει τα επιχειρησιακά προγράμματα που χρηματοδοτούν, ειδικά τα τελευταία χρόνια, φορείς κι οργανισμούς που υλοποιούν δράσεις έκτακτης ανάγκης και ανθρωπιστικής βοήθειας (ο νόμος αφορά μόνο τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης).

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πρέπει να συνεχίσει να καλύπτει ολιστικά τις ανάγκες των παιδιών στην Ελλάδα, να συνεχίσει τις δράσεις του παρά τα καθημερινά εμπόδια και τις «τιμωρίες» που συναντά από το κράτος το οποίο και στηρίζει εδώ και 22 χρόνια.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα συνεχίσει τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει για να εισακουστούν τα δίκαια αιτήματά του από την κυβέρνηση για την άδικη φορολογία που του επιβάλλεται κάθε χρόνο.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα έρχεται να προστεθεί στη λίστα των παραπάνω αιτημάτων εν αναμονή της συνάντησης που εκκρεμεί από πέρυσι με τον Πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ