Μαρούλα Κασκαβέλη: Κυκλοφόρησε τη «Γάτα» της και μιλάει στο eirinika

Η Μαρούλα Κασκαβέλη κάνει την εμφάνισή της με το πρώτο της τραγούδι με τίτλο «Γάτα».

 

Η Μαρούλα Κασκαβέλη κάνει την εμφάνισή της με το πρώτο της τραγούδι με τίτλο «Γάτα», σε μουσική και στίχους του Αντρέα Λάμπρου. Μαζί με την κυκλοφορία του νέου single, η Μαρούλα Κασκαβέλη μας παρουσιάζει και το video clip σε σκηνοθεσία του Νίκου Σούλη. Το νέο single της Μαρούλας Κασκαβέλη κυκλοφορεί από την Heaven Music.

Γιατί γάτα;

Αχ αυτό το απίστευτα ευφυές αιλουροειδές πλάσμα! Πάντα με γοήτευε η ευλυγισία της γάτας. Σαν τετράποδης χορεύτριας οι κινήσεις της, άλλοτε με πιρουέτες στον αέρα κι άλλοτε, με μαθηματικής ακρίβειας βήματα και άλματα. Χρειάστηκε να μεγαλώσω μία γάτα, Felix την ονόμασα (γιατί φαντάστηκα ότι θα ένιωθε «Ευτυχής» που τη βρήκα δεμένη σε σακούλα σκουπιδιών) για να καταλάβω το μεγαλείο της ύπαρξής της και το εύρος της εξυπνάδας της.

Και το περίφημο στερεότυπο «νιαου νιαου βρε γατούλα»;

Δεν υφίσταται στην πραγματικότητα. Η γάτα δεν διαπραγματεύεται τίποτα. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις. ‘Η ταν ή επί τας. Επίσης, ένα της χαρακτηριστικό, που πραγματικά πιστεύω ότι το πήρε από μένα (χαχαχαχαχα) είναι ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην καταφέρει αυτό που θέλει. Βρε δεν πάει να γυρίσει κι ο κόσμος ανάποδα;! Ό,τι μπει στο μυαλό της, θα γίνει κιόλας! Η γυναίκα- γάτα κατακτά το στόχο της με όποιο τίμημα φυσικά! Αμελητέο πράγμα το τίμημα... άρα για μένα, δεν υφίσταται ο όρος «γατούλα»... Η γάτα είναι πάντα γάτα!

Γιατί διάλεξες να συστηθείς στον κόσμο με ένα τέτοιο τραγούδι;  

Γιατί εξ αρχής μου ήταν πολύ ευχάριστο και έξυπνο. Και στην συνέχεια όταν προσπέρασα τα οφθαλμοφανή του νοήματα, κατάλαβα πως εύκολα θα άρεσε στο γυναικείο, κατ’  αρχήν, κοινό. Ποιος ξέρει, ίσως το τραγούδι να γίνει η αφορμή για να μπορέσουν κάποιες γυναίκες με χιούμορ να το βρουν χαριτωμένο, άλλες που θα ταυτιστούν αλλά και άλλες, που θα ήθελαν να συμπεριφερθούν με αυτόν τον τρόπο αλλά δεν το τόλμησαν ποτέ ως τώρα, είτε από φόβο εγκατάλειψης /μοναξιάς, αλλά που βαθιά μέσα τους τη ζηλεύουν αυτή την πυγμή!

 

Είσαι σπουδαγμένη κοπέλα, πως είναι ο χώρος του τραγουδιού για τις γυναίκες;

Είναι δύσκολος για όλους. Άντρες και γυναίκες. Φυσικά, σ΄ αυτό το δύσκολο χώρο χρειάζονται και οι υποχωρήσεις, που μία γάτα δεν τις κάνει με καμία κυβέρνηση, αλλά γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, διατηρώ και την «ανθρώπινή» μου εκδοχή... χαχαχαχα.

Λίγα λόγια για την Μαρούλα Κασκαβέλη.

Η Μαρούλα (Μαρία- Αργυρώ) Κασκαβέλη γεννήθηκε στην Αθήνα και από μικρή ήταν ένα ανήσυχο παιδί που ήθελε να μάθει και να κάνει πολλά. Τα βήματα της την οδήγησαν σε νομικές σπουδές (Νομική Σχολή Πανεπιστημίου LILLE Γαλλίας), σε μαθήματα γραφιστικής & Δημιουργίας ιστοσελίδων, σε σεμινάρια συστημάτων ποιότητας ISO & Haccp μέχρι και πτυχίο δημοσίων σχέσεων & επικοινωνίας έχει πάρει.

Κοινός παρονομαστής όλα τα χρόνια των σπουδών της ήταν η μουσική και το τραγούδι, πράγμα που την έκανε το 2007 να φτιάξει τον δικό της χώρο, το Artcafe - Ασματοπωλείο «Ράγες», όπου και εμφανιζόταν με διάφορα φιλοξενούμενα μουσικά σχήματα. Η καλλιτεχνική της δραστηριότητα συνεχίστηκε έκτοτε πραγματοποιώντας ζωντανές εμφανίσεις και μουσικά αφιερώματα σε διάφορους χώρους και μουσικές σκηνές.

Το 2017 γνωρίστηκε με τον Νίκο Μουρατίδη και μετά από συζητήσεις αποφάσισαν να δουλέψουν μαζί, γιατί όπως λέει η ίδια: «… είμαι ο κατ’ εξοχήν άνθρωπος που χρειάζεται κάποιον στο πλευρό του, κάποιον που να εμπιστεύεται, για να μπορέσει να οργανώσει τις σκέψεις και τις ανησυχίες μου. Εγώ είμαι μέσα σε όλα, ο Νίκος θα μπορέσει να με κατευθύνει και να αφαιρεί τις περιττές κινήσεις μου».

Απολαύστε το τραγούδι «Γάτα» ΕΔΩ:

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ