Παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΕΡΤ ο Διονύσης Τσακνής

Η θητεία του κ. Τσακνή διήρκεσε περίπου δυόμισι χρόνια.

Παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΕΡΤ ο Διονύσης Τσακνής μετά την επίσημη τοποθέτηση του διοικητικού συμβουλίου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά.

Η θητεία του κ. Τσακνή διήρκεσε περίπου δυόμισι χρόνια καθώς είχε τοποθετηθεί στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ τον Μάιο του 2015.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ θεώρησε ότι μετά την τοποθέτηση του νέου Δ.Σ. υπήρξε νομιμοποίηση του «Καλφαγιανισμού» στη δημόσια τηλεόραση, όπως αναφέρει το huffingtonpost.gr

Σε επικοινωνία του με την Εφημερίδα των Συντακτών αρκέστηκε να πει μόνο «ας γίνει τη εξαιρέσει εμού».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα, ο κ. Τσακνής σημείωσε με δεικτικό τρόπο ότι «παρακαλεί να μην… προκληθεί».

Ο παράγοντας Καλφαγιάννης

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της ΕΦ.ΣΥΝ., ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης ζήτησε να υπάρξει ενοποίηση της θέσης του προέδρου της ΕΡΤ με εκείνη του διευθύνοντος συμβούλου.

Με τον τρόπο αυτό, τονίζεται στο δημοσίευμα, κατήγγειλε επί της ουσίας ότι την τελευταία διετία (επί Τσακνή δηλαδή) επικράτησε στην ΕΡΤ ρουσφετολογία και εξυπηρέτηση ημετέρων.

Ο Διονύσης Τσακνής φέρεται να ενοχλήθηκε γιατί δεν υπήρξε αντίδραση σε αυτό και κανείς δεν υπερασπίστηκε τη θητεία του.

«Κουτσό» Δ.Σ.

Οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες εξελίξεων στην ΕΡΤ. Πριν από τον Διονύση Τσακνή, είχε απομακρυνθεί από το Δ.Σ. της δημόσιας τηλεόρασης και ο Μιχάλης Γρηγορίου (μέλος).

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα τοποθετήθηκε διευθύνων σύμβουλος ο Βασίλης Κωστόπουλος, στη θέση του Λάμπη Ταγματάρχη, ενώ θέση μέλους πήρε και ο Γιώργος Θαλασσινός, που εν συνεχεία ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.

Πλέον, αναζητούνται ξανά δυο μέλη του Δ.Σ. για να καλύψουν τα κενά που άφησαν οι Τσακνής και Γρηγορίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ