Τι πρέπει να πετάξετε από το ψυγείο σας!

Δείτε όσα είναι αυτά που πρέπει να αποχωριστείτε απόψε κιόλας.

Στην εποχή που ζούμε, δεν θα έπρεπε να πετάτε καμία μερίδα φαγητό ή οτιδήποτε άλλο φαγώσιμο.

Πολλές φορές, όμως, υπάρχουν στο ψυγείο σας τρόφιμα που πρέπει για το καλό σας να τα πετάξετε στα σκουπίδια, όπως αναφέρει το spirossoulis.com

Δείτε όσα είναι αυτά που πρέπει να αποχωριστείτε απόψε κιόλας και φροντίστε να γεμίσετε τα άδεια ράφια με φρέσκα φαγώσιμα είδη που θα σας κάνουν να ανυπομονείτε να ανοίγετε το ψυγείο σας κάθε φορά.

Χόρτα και λαχανικά που έχουν χαλάσει Τα φρέσκα χόρτα και τα λαχανικά, όπως το μαρούλι, αν τα αφήσετε για αρκετές μέρες μέσα στη σακούλα τους τότε, αρχίζουν να μαραίνονται και να αποκτούν μία γλοιώδη μορφή. Δυστυχώς, σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείτε να τα κάνετε τίποτα άλλο από το να τα ξεφορτωθείτε.

Λεμόνια Είτε πρόκειται για ένα ξεχασμένο λεμόνι κομμένο στη μέση, είτε για ολόκληρο, όταν τα λεμόνια σας γίνουν σκληρά και στεγνώσουν, δεν υπάρχει λόγος να τα κρατάτε στο ψυγείο.

Ληγμένες συσκευασίες Αν σας λήξει το γάλα, συνήθως το καταλαβαίνετε αμέσως. Υπάρχουν, όμως, εκείνα τα ξεχασμένα βαζάκια από κάποια σως ή ο,τιδήποτε σε άλμη, όπως η κάπαρη, που μπορεί να έχουν λήξει και χρόνια. Απλά, πετάξτε τα!

Ο,τιδήποτε έχει μούχλα Η μυρωδιά, αλλά και η όψη μούχλας, θα σας οδηγήσει σε αυτό και εσείς με τη σειρά σας θα το οδηγήσετε στα σκουπίδια.

Ωμός κιμάς, πουλερικά και ψάρια μετά από 2 ημέρες Ψωνίσατε κάτι από τα παραπάνω με σκοπό να το μαγειρέψετε άμεσα, γι’ αυτό και δεν το βάλατε στην κατάψυξη. Αν πέρασαν πάνω από δύο μέρες και ξεχάσατε να το μαγειρέψετε ή να το καταψύξετε, για το καλό σας πετάξτε το, όσο κι αν σκέφτεστε τη μεγάλη σπατάλη εκείνης της στιγμής.

Μαγειρεμένη μερίδα φαγητού που περίσσεψε Σε αυτήν την περίπτωση έχετε δύο επιλογές. Μπορείτε είτε να την καταψύξετε σε ένα μπολάκι με σκοπό την μελλοντική χρήση, είτε να την αφήσετε στο ψυγείο το πολύ 3 μέρες. Εξαρτάται, βέβαια, και από το τρόφιμο, καθώς μπορεί να χρειάζεται και συντομότερο διάστημα. Αν μετά το πέρασμα αυτών των ημερών παραμένει στο ψυγείο σας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Επιχείρηση σκούπα, αμέσως!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ