18χρονος Έλληνας πέθανε στην Αγγλία από μηνιγγίτιδα - Έκαναν λάθος διάγνωση & τον άφησαν αβοήθητο

Ο 18χρονος ελληνικής καταγωγής, ενώ βρισκόταν στο φεστιβάλ μαζί με φίλους του, ένιωσε μία αδιαθεσία.

Θρήνος και οργή επικρατεί για τον απροσδόκητο θάνατο του 18χρονου Γιώργου Ζωγράφου, ο οποίος βρισκόταν στο μουσικό φεστιβάλ στο Newquay, όταν δεν ένιωσε καλά.

Ο 18χρονος ελληνικής καταγωγής, ενώ βρισκόταν στο φεστιβάλ μαζί με φίλους του, ένιωσε μία αδιαθεσία. Την επόμενη ημέρα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την οικογένειά του, ένιωσε έντονους πόνους στο αριστερό του πόδι, σε σημείο που δεν μπορούσε καν να το πατήσει.

Μάλιστα, υπέφερε από κράμπες και όπως είπε η οικογένειά του είχε μελανιάσει το πόδι του, αλλά οι γιατροί στο φεστιβάλ που τον εξέτασαν αρχικά έφτασαν στο λανθασμένο συμπέρασμα πως μάλλον πρόκειται για κάποια κάκωση στον αστράγαλο, όπως δημοσιεύει το thepressroom.gr

Ωστόσο, η κατάσταση του 18χρονου Γιώργου επιδεινωνόταν διαρκώς. Όλη τη νύχτα έκανε εμετούς και είχε συνέχεια ταχυπαλμία. Μεταφέρθηκε στο ιατρείο του φεστιβάλ και εκεί τον άφησαν κάτω στο πάτωμα με μαξιλάρια.

Νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, ο Γιώργος Ζωγράφου έπαθε ανακοπή καρδιάς, αλλά το ιατρικό προσωπικό στο φεστιβάλ κατάφερε να τον επαναφέρει, χωρίς όμως να ανακτήσει τις αισθήσεις του.

Τότε μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Royal Cornwall σε κώμα και η διάγνωση των ιατρών ήταν μηνιγγίτιδα Β.Παρέμενε σε μηχανική υποστήριξη μέχρι τα ξημερώματα της 16ης Αυγούστου, όπου τελικά ξεψύχησε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ