Good news: Χάλκινο μετάλλιο στην κωπηλασία - τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών

Το ελληνικό πλήρωμα του τετραπλού σκιφ ελαφρών βαρών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Στο βάθρο ανέβηκαν οι Λευτέρης Κόνσολας, Παναγιώτης Μαγδανής, Σπύρος Γιάνναρος και Νίνος Νικολαϊδης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίαςτης Σαρασότα.

Το ελληνικό πλήρωμα του τετραπλού σκιφ ελαφρών βαρών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 5:34.64 Μετά από συγκλονιστική μάχη με τη Μεγάλη Βρετανία, το πλήρωμα της Γαλλίας πέρασε πρώτο τη γραμμή του τερματισμού με χρόνο 5:51.85. Οι Βρετανοί κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 5:52.02.

Αναφορικά στην κούρσα, η ελληνική βάρκα στα πρώτα 500μ. ήταν στην τρίτη θέση, αλλά στη συνέχεια ανέβασε ρυθμούς και κατάφερε να περάσει στην πρώτη όπου και διατηρήθηκε ως τα 1500μ. Σε εκείνο το σημείο δέχθηκε την επίθεση της Μεγάλης Βρετανίας που πήρε τα ηνία, αλλά και της Γαλλίας που διεκδικούσε την πρωτοπορία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό, Γάλλοι και Βρετανοί ξεχώρισαν με τους πρώτους να κλέβουν τελικά το χρυσό πάνω στον τερματισμό από τους Βρετανούς, ενώ η ελληνική βάρκα διατηρήθηκε στην 3η θέση παρά την αντεπίθεση που επιχείρησαν οι Ιταλοί από την εξωτερική διαδρομή. Τελικά, ο χρόνος του ελληνικού πληρώματος ήταν 5:53.64 με την Γαλλία να παίρνει το χρυσό (5:51.85), την Αγγλία το ασημένιο (5:52.02) και την Ιταλία στην 4η θέση (5:54.12), ενώ 5η ήταν η Ιαπωνία (5:56.99) και 6η η Ελβετία (5:58.33)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ