Είχατε σκεφτεί ποτέ να φτιάξετε μπέικον από καρύδα; Ο Άκης Πετρετζίκης το σκέφτηκε και μας ενθουσίασε – βίντεο

Συστατικά

•    3 κ.σ. σάλτσα σόγιας

•    2-3  κ.σ. διατροφική μαγιά (απενεργοποιημένη μαγιά μπύρας με γεύση τυριού) ή 2 κ.σ. μαγιά

•    2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου

•    200 γρ. νιφάδες καρύδας (όχι τριμμένη)

•    1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα ή 2 κ.σ. υγρό καπνό και γλυκιά πάπρικα

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

•    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα.

•    Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη σόγια, τη διατροφική μαγιά, το μέλι, την καπνιστή πάπρικα και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.

•    Προσθέτουμε την καρύδα και ανακατεύουμε ελαφρά για να μην τη σπάσουμε.

•    Μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα σε μία στρώση.

•    Ψήνουμε στον φούρνο για 12-14 λεπτά.

•    Κάθε 3-4 λεπτά ανοίγουμε τον φούρνο και ανακατεύουμε.

•    Mόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 15-20 λεπτά. Καθώς κρυώνει το μείγμα γίνεται και πιο τραγανό.

•    Μπορούμε να το μεταφέρουμε σε ένα βάζο. Αν το κλείσουμε καλά διατηρείται για πολλές εβδομάδες. 

 

WHO IS WHO

 
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ