Η γυναίκα που έβαλε την ακροδεξιά στη Βουλή - 38 χρονών ομοφυλόφιλη που ζει στην Ελβετία με την μετανάστρια σύζυγό της & τα παιδιά τους

H ηγέτης του εθνικιστικού γερμανικού κόμματος AfD.

Η 38χρονη οικονομολόγος Αλίς Βάιντελ (Alice Weidel), που ηγείται του εθνικιστικού γερμανικού κόμματος AfD, που ήρθε τρίτο στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, είναι δηλωμένη ομοφυλόφιλη και πρώην τραπεζίτρια της Goldman Sachs.

Είναι νυμφευμένη με τη Σάρα Μποσάρντ (Sarah Bossard) και το λεσβιακό ζευγάρι έχει δύο παιδιά.

Η Αλίς Βάιντελ έζησε και εργάστηκε για έξι χρόνια στην Κίνα. Μιλά άπταιστα κινέζικα. Η σύζυγός της είναι Ελβετίδα υπήκοος γεννημένη στη Σρι Λάνκα και εργάζεται ως κινηματογραφική παραγωγός, όπως αναφέρει το tribune.gr

Εδώ βεβαίως υπάρχει μια μεγάλη αντίφαση, μιας και το κόμμα της εναντιώνεται στον γάμο ομοφυλοφίλων.

Ωστόσο, η ίδια η λεσβία ακροδεξιά ηγέτης, απαντώντας στους πολιτικούς της αντιπάλους, έχει αναρωτηθεί πώς είναι δυνατόν το AfD να είναι ομοφοβικό όταν έχει εκείνη για αρχηγό.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί βλέπουμε την ακροδεξιά Γερμανίδα ηγέτη με τη σύζυγό της:

Το κόμμα της, η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), κατάφερε και ήρθε τρίτο στις εκλογές με ισχυρή αντιμεταναστευτική και αντισλαμική ρητορική και ατζέντα.

Ιδρύθηκε το 2013 και αρχικά είχε μικρή απήχηση. Οι Γερμανοί άρχισαν να ακούνε τα στελέχη του AfD μετά το 2015, όταν η Άνγκελα Μέρκελ άνοιξε τις πύλες της Γερμανίας σε ένα εκατομμύριο πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή, τους οποίους η ίδια προσκάλεσε μετά από οδηγίες των Γερμανών βιομηχάνων.

Οι μεσανατολίτες μουσουλμάνοι πρόσφυγες, οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γερμανία, το όλο και πιο διεκδικητικό Ισλάμ σε χώρους λατρείας και θρησκευτικά δικαιώματα στην Ευρώπη, ο φόβος για ισλαμοποίηση δηλαδή, ενίσχυσε το AfD και το έφερε στην τρίτη θέση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ