Η Γκλεν Κλόουζ έγινε διάσημη σαν... άγρια - γάτα: Θέλει να σώσει τις τίγρεις, τον πάνθηρα, το κούγκαρ και την τσίτα

Μικρούλα, οι παππούδες της πήγαν την Γκλεν Κλόουζ βόλτα στον ζωολογικό κήπο στο Μπρονξ.

Μικρούλα, οι παππούδες της πήγαν την Γκλεν Κλόουζ βόλτα στον ζωολογικό κήπο στο Μπρονξ.

Στο μυαλουδάκι της, ήταν «μια χώρα της φαντασίας». Έτσι γεννήθηκε η αγάπη της για τις μεγάλες γάτες, τα μεγάλα αιλουροειδή του κόσμου μας.

Έτσι κατέληξε η 70χρονη σταρ του «Sunset Boulevard» να είναι συμπρόεδρος της οργάνωσης «Panthera's Conservation Council» που προσπαθεί για την επιβίωση των 40 μεγάλων αιλουροειδών του πλανήτη, της τίγρης, του πάνθηρα, του κούγκαρ, της τσίτα και όλων των άλλων.

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις μεγάλες γάτες είναι ο ανθρώπινος πληθυσμός» δήλωσε η Κλόουζ στην «Page Six». «Αυτό που πρέπει να υπολογίσουν οι φυσιογνώστες και οι οικολόγοι είναι, δεδομένου πως ο ανθρώπινος πληθυσμός θα συνεχίσει να αυξάνεται - και θα συνεχίσει να αυξάνεται -, πώς θα συνυπάρχουν αυτοί οι δύο πληθυσμοί; Γιατί, προφανώς, τα αιλουροειδή είναι ο ευάλωτος πληθυσμός», είπε.

«Οι μεγάλες γάτες μ' ενδιαφέρουν γιατί, εκεί που βρίσκονται, είναι στην κορυφή της πυραμίδας. Και η επιβίωσή τους σημαίνει ότι οτιδήποτε κάτω από αυτές μπορεί να επιβιώσει» εξήγησε η Γκλεν Κλόουζ.

«Ξέρετε, κατά κάποιον τρόπο, ο άνθρωπος νομίζει ότι μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του, ότι είναι αρκετά έξυπνος να φτιάξει έναν κόσμο που δεν έχει ανάγκη τη βαθιά σύνδεση που μας έχει οδηγήσει εκεί που είμαστε σήμερα. Σε ό,τι με αφορά, είμαστε παράσιτα στον πλανήτη», δήλωσε η Αμερικανίδα ηθοποιός.

Πιστεύει ότι ο καλύτερος τρόπος για να εμπλακεί ο κόσμος στη διατήρηση αυτών των βιολογικών ειδών είναι να προχωρήσει σε μια δωρεά.

«Σκέφτομαι τη μικρανεψιά μου, κι ελπίζω ότι κάποια μέρα θα αποκτήσω εγγόνι. Σκέφτομαι σε τι κόσμο θα ζήσουν. Ελπίζω ότι δεν θα καταλήξουμε σ' έναν κόσμο όπου τα μοναδικά άγρια ζώα που θα μπορείς να δει κάποιος θα είναι αυτά που υπάρχουν σε ζωολογικό κήπο» είπε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ