Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Συνεχίζεται η απάντληση - Βελτιωμένη η εικόνα στον Σαρωνικό

Συνεχίζουν να εργάζονται τα συνεργεία για τον καθαρισμό του Σαρωνικού και των ακτών της Αττικής.

Η εικόνα είναι σαφώς βελτιωμένη και δεν παρουσιάζεται επιφανειακή ρύπανση, σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

Την ίδια ώρα, από το δεξαμενόπλοιο «Siros» άρχισε και πάλι σήμερα Σάββατο η απάντληση των πετρελαιοειδών από το βυθισμένο πλοίο «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ». Έως το μεσημέρι είχαν αντληθεί περίπου 50 κυβικά μίγματα πετρελαιοειδών.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το ΛΣ-Ελληνική Ακτοφυλακή, στις εργασίες απορρύπανσης από τη Σαλαμίνα έως τη Γλυφάδα επιχειρούν από θαλάσσης έξι αντιρρυπαντικά σκάφη του λιμενικού και έξι ιδιωτικά, δεκάδες εθελοντές και εξειδικευμένα συνεργεία της αναδόχου εταιρεία με συνολικά 289 άτομα.

Στη Σαλαμίνα δεν υφίσταται επιφανειακή ρύπανση και στην ευρύτερη περιοχή όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνόσουρας, συνεχίζονται οι εργασίες αντιρρύπανσης από προσωπικό ιδιωτικών εταιρειών.

Στη θαλάσσια περιοχή Πειραϊκής δεν παρουσιάζεται επιφανειακή θαλάσσια ρύπανση, ενώ συνεχίζονται εργασίες αντιρρύπανσης από ξηράς.

Στο Παλαιό Φάληρο η κατάσταση παρουσιάζεται σταθερά βελτιωμένη. Επιχειρεί συνεργείο συνολικά είκοσι ατόμων και παραμένουν τα πλωτά φράγματα που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή.

Στο Ελληνικό επιχειρεί συνεργείο συνολικά τριάντα οκτώ ατόμων, καθώς και βυτιοφόρο όχημα, δύο πλυστικά μηχανήματα και αντλία.

Στην πρώτη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη μαρίνα Γλυφάδας επιχειρεί συνεργείο συνολικά ογδόντα πέντε ατόμων, μεταξύ των οποίων άτομα της αναδόχου εταιρείας, εθελοντές και υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας.

Στην εγκατάσταση «Αστέρας Γλυφάδας», η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Επιχειρεί συνεργείο σαράντα ενός ατόμων, πραγματοποιούνται εργασίες από δύο αντλίες, τέσσερα πλυστικά μηχανήματα και τέσσερα βυτιοφόρα οχήματα, ενώ έξω από την εν λόγω εγκατάσταση επιχειρούν αντιρρυπαντικά Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και της αναδόχου εταιρείας.

Στη θαλάσσια περιοχή Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης η κατάσταση παρουσιάζεται ικανοποιητική.

Στο Μικρό Καβούρι έχει τοποθετηθεί προληπτικά απορροφητικό φράγμα. Στην περιοχή της Βουλιαγμένης δεν παρατηρείται θαλάσσια ρύπανση.

Στη θαλάσσια περιοχή Λαγονησίου δεν παρουσιάζεται θαλάσσια ρύπανση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ