Good News: Ολονύχτια Συμμετοχική Ανάγνωση «Οδύσσειας» στο Μέγαρο Μουσικής

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη σύγχρονη οδύσσεια των προσφύγων που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συνεργασία με τους διεθνείς οργανισμούς Elliniko Thεαtro και «Διεθνείς Αναγνώστες του Ομήρου / International Readers of Homer», παρουσιάζει μια ολονύχτια συμμετοχική ανάγνωση της Οδύσσειας του Ομήρου.

 

Στον Κήπο του Μεγάρου, τη σκηνή θα μοιραστούν 200 αναγνώστες όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων για να διαβάσουν ή να τραγουδήσουν ένα από τα πιο σημαντικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας στο αθηναϊκό κοινό και στους ξένους επισκέπτες. 

Οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν το κείμενο σε όποια γλώσσα επιθυμούν. Κατά την ανάγνωση το κείμενο θα προβάλλεται σε οθόνες, στα αγγλικά (μετάφραση: Stanley Lombardo) και ελληνικά (μετάφραση: Καζαντζάκη-Κακριδή).

 

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης των Αtenistas “Art Night Athens”, που πραγματοποιείται το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου σε όλη την Αθήνα σε συνεργασία με το EllinikoThεatro και τους «Διεθνείς Αναγνώστες του Ομήρου» και υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο πλαίσιο της εκστρατείας #WithRefugees. 

Γίνε και εσύ ένας από τους 200 αναγνώστες της Οδύσσειας του Ομήρου.

Δήλωσε συμμετοχή: https://www.eventora.com/el/Events/odysseia-2017-odyssey-2017-1

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ