Καθαρίστε το καθιστικό σας μέσα σε 15 λεπτά - Δείτε πως

Δεν θέλει κόπο, αλλά (τον σωστό) τρόπο.

Δεν θέλει κόπο, αλλά (τον σωστό) τρόπο για να δείτε το καθιστικό σας καθαρό και περιποιημένο.

Κι όχι μόνο αυτό: αν ακολουθήσετε τις συμβουλές μας, θα το καταφέρετε το πολύ μέσα σε 15 λεπτά!

Είναι αργά το βράδυ, έχετε μόλις μπει σπίτι από μια κουραστική μέρα στη δουλειά και το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να χαλαρώσετε καθισμένοι στον καναπέ σας ενώ βλέπετε την αγαπημένη σας σειρά. Ωστόσο, το βλέμμα σας δεν λέει να ξεκολλήσει από το χάος και την αταξία που βλέπετε να σας περιτριγυρίζει: το πάτωμα είναι βρώμικο, η βιβλιοθήκη χρειάζεται άμεση τακτοποίηση και το coffee table έχει γεμίσει σκόνη, όπως δημοσιεύει το spirossoulis.com

Αντί να αφήσετε την απελπισία να σας κατακλύσει, εμείς σας προτείνουμε να πιάσετε την σκούπα και να ρυθμίσετε στο χρονόμετρο σας στα 15 λεπτά. Γιατί; Τόσο χρόνο χρειάζεστε για να προλάβετε να καθαρίσετε το καθιστικό σας!

1. Συγκεντρώστε τα καθαριστικά, τα ξεσκονόπανα και τη σκούπα σας και τοποθετήστε τα σε μια γωνιά του καθιστικού σας. Αυτή η διαδικασία είναι το πιο σημαντικό βήμα προτού ξεκινήσετε το καθάρισμα καθώς, αν έχετε τα καθαριστικά σας συγκεντρωμένα σε ένα σημείο, θα γλιτώσετε χρόνο γιατί όλα τα απαραίτητα θα είναι σε απόσταση αναπνοής.

2. Μαζέψτε όλα τα αντικείμενα που δεν ανήκουν στο σαλόνι σας σε ένα κουτί ή μια σακούλα αντί να χάνετε πολύτιμο χρόνο προσπαθώντας να τα επιστρέψετε στη θέση τους. Πέρα απ' αυτό, αυτή η διαδικασία αποσπά την προσοχή σας από τη δουλειά που ήδη κάνετε, οπότε καλό είναι να κρατήσετε τις επιστροφές αυτών των αντικειμένων στο χώρο που ανήκουν μετά τη λήξη των εργασιών καθαριότητας του καθιστικού.

3. Ξεκινήσετε από τον καναπέ. Αφαιρέστε τα ριχτάρια, τα διακοσμητικά μαξιλάρια καθώς και εκείνα των καθισμάτων. Χρησιμοποιώντας ένα νωπό πανάκι, απομακρύνετε από αυτά τη σκόνη. Στη συνέχεια, σκουπίστε καλά κάτω από το έπιπλο. Τέλος, αφρατέψτε τα μαξιλάρια, χτυπώντας τα ελαφρά, προτού τα τοποθετήσετε και πάλι στον καναπέ κι απλώστε εκ νέου το ριχτάρι.

4. Ξεσκονίστε το coffee table χρησιμοποιώντας ένα πανάκι. Περάστε το πανί γρήγορα γύρω από τις επιφάνειες των βιβλίων και των διακοσμητικών αξεσουάρ του τακτοποιώντας τα παράλληλα. Σημειώστε ότι ο σκοπός σας στην προκειμένη περίπτωση είναι να κάνετε ένα σύντομο και αποτελεσματικό καθάρισμα, αποφεύγοντας τις περιττές δουλειές. Αφήστε, λοιπόν, το γυάλισμα των βάζων σας και την αλλαγή του ντεκόρ του coffee table για κάποια άλλη φορά.

5. Τακτοποιήστε τη βιβλιοθήκη σας χωρίς να σπαταλήσετε χρόνο για να ξεδιαλέξετε ποια περιοδικά ή βιβλία θέλετε να μετακινήσετε σε άλλο δωμάτιο, να χαρίσετε ή να ξεφορτωθείτε οριστικά.

6. Σκουπίστε το πάτωμα. Είτε χρησιμοποιείτε ηλεκτρική είτε απλή σκούπα, καθαρίστε καλά το πάτωμα χωρίς, όμως, να μετακινήσετε τα έπιπλα.

7. Σκουπίσατε, ξεσκονίσατε, τελειώσατε! Επιστρέψτε τα καθαριστικά και τη σκούπα στους αποθηκευτικούς χώρους τους και ετοιμαστείτε να χαλαρώσετε στο καθαρό (πια) καθιστικό σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ