Αλήθεια πώς γίνομαι αστροναύτης στη ΝASA και τι μισθό θα πάρω;

Όλες οι προϋποθέσεις για τη θέση.

H ΝΑΣΑ λαμβάνει διαρκώς αιτήσεις από άτομα που θέλουν να γίνουν αστροναύτες και για αυτό το λόγο έχει ένα πολύ αυστηρό σύστημα κριτηρίων για την επιλογή.

Όσον αφορά τα σωματικά κριτήρια, οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ύψος από 1,57 έως 1.91, να έχουν πολύ καλή όραση και αρτηριακή πίεση και να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στο σκληρό τεστ φυσικής αντοχής, αλλά και στις ερωτήσεις εκτίμησης της ψυχολογικής κατάστασης στα οποία τους υποβάλλει η υπηρεσία.

Ακαδημαϊκά, οι υποψήφιοι πρέπει  να έχουν πτυχίο πανεπιστημίου σε τομέα επιστήμης, τεχνολογίας, μηχανικής ή μαθηματικών και μεταπτυχιακό τίτλο ή, τουλάχιστον, 3ετη επαγγελματική εμπειρία, ενώ οι πιλότοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 1000 ώρες πτήσης.

Κατά τη διάρκεια της διετούς εκπαίδευσής τους, όσοι έγιναν δεκτοί μαθαίνουν απαραίτητες δεξιότητες όπως  κολύμπι σε πισίνα φορώντας διαστημική στολή και καταδύσεις, ενώ μαθαίνουν και ρώσικα για να μπορούν να συνεννοούνται με τους κοσμοναύτες του Διαστημικού Σταθμού.

Οι μισθοί τους, ωστόσο, δεν είναι τόσο υψηλοί όσο θα περίμενε κανείς, καθώς για αυτούς που ξεκινούν την πορεία τους, κυμαίνονται από 66.000 έως 144.000 δολάρια ετησίως.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ