Βίντεο από τον βυθό της Γλυφάδας: Σωματίδια μαζούτ κινούνται ανεξέλεγκτα - Τι αναφέρει ο δήμαρχος

Εικόνα μεγάλης ρύπανσης παρουσιάζει ο βυθός στην παραλία της Γλυφάδας.

Η μεγάλη ρύπανση του Σαρωνικού από την πετρελαιοκηλίδα που ξεκίνησε μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου την προηγούμενη εβδομάδα συνεχίζει να προκαλεί θλίψη σε όλους.

Σε βίντεο που ανέβασε στο facebook ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, από το βυθό της παραλίας της Γλυφάδας, εκατό μέτρα από την πρώτη μαρίνα διακρίνονται σωματίδια μαζούτ να κινούνται ανεξέλεγκτα.

Η ανάρτηση του δημάρχου Γλυφάδα στο facebook γράφει τα εξής:

Αυτή είναι η εικόνα σήμερα από το βυθό της παραλίας της Γλυφάδας, εκατό μέτρα από την πρώτη μαρίνα μας. Οι εικόνες τραβήχτηκαν στις 11 το πρωί, από δύτη που βάλαμε όπως είχαμε δεσμευτεί, για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται τα ύδατα. Δυστυχώς η ρύπανση παραμένει, τα σωματίδια μαζούτ κινούνται ανεξέλεγκτα και η ανησυχία μας είναι πάρα πολύ μεγάλη. Απευθύνουμε έκκληση να μη σταματήσει η επιχείρηση αντιρρύπανσης ούτε λεπτό. Είναι απόλυτη ανάγκη να συνεχιστεί με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση, ειδικά τώρα που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, για να μην κάτσουν στο βυθό τα υπολλείματα του πετρελαίου και η ζημιά γίνει μη αναστρέψιμη. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό.
Μαζί με τη συγκινητική παρουσία των εθελοντών, που ανταποκρίθηκαν από την πρώτη κιόλας μέρα στην πρόσκλησή μας, συνεχίζουμε τον καθημερινό καθαρισμό των ακτών της Γλυφάδας. Ο αγώνας και η προσπάθεια θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση μέχρι όλα να είναι και πάλι όπως πριν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ