Λονδίνο ξανά στο κόκκινο: οι Τζιχαντιστές ήθελαν πάλι αίμα - Στους 29 οι τραυματίες - Βγαίνει ο στρατός στους δρόμους 

Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Βρετανία

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που αιματοκύλησε το Λονδίνο τραυματίζοντας 29 ανθρώπους, όπως ανακοίνωσε το πρακτορείο προπαγάνδας της οργάνωσης Amaq.

«Για αυτό το διάστημα, στρατιώτες θα αντικαταστήσουν τους αστυνομικούς αναλαμβάνοντας καθήκοντα φύλαξης ορισμένων τοποθεσιών και χώρων που θα βρίσκονται υπό προστασία και δεν έχουν πρόσβαση οι πολίτες» τόνισε η Τερέζα Μέι, ανεβάζοντας το επίπεδο συναγερμού, κάτι που δείχνει ότι μια νέα επίθεση αποτελεί πραγματικό ενδεχόμενο.

«Οι πολίτες θα δουν περισσότερους ένοπλους αστυνομικούς στο δημόσιο δίκτυο μεταφορών και στους δρόμους μας» διαβεβαίωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας. «Πρόκειται για ένα αναλογικό και χρήσιμο μέτρο που στοχεύει στο να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία την ώρα που συνεχίζεται η έρευνα των αρχών».

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί προσπαθούν, σύμφωνα με το newsit.gr, να εντοπίσουν τους δράστες που προκάλεσαν την έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε σταθμό του μετρό, που ξύπνησε μνήμες από προηγούμενα πολύνεκρα χτυπήματα.

Νωρίτερα οι βρετανικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι συνέλαβαν έναν άνδρα που κρατούσε μαχαίρι κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Νιου Στριτ, στο κέντρο του Μπέρμιγχαμ και ελέγχεται αν έχει σχέση με την επίθεση.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ