Τρομοκρατική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου: Αυτοσχέδια βόμβα με χρονοδιακόπτη – 22 τραυματίες

Αυξημένη παρουσία αστυνομικών στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Για πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού έκανε λόγο ο ανώτερος αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της χώρας Μαρκ Ρόουλεϊ, αναφορικά με την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο μετρό του Λονδίνου, στον σταθμό Πάρσονς Γκριν

Την Επιτροπή Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (COBRA), συγκαλεί στις 15:00 (ώρα Ελλάδος) η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Η έκρηξη, κατά την οποία τραυματίστηκαν 22 άνθρωποι, αντιμετωπίζεται από τις αρχές ως τρομοκρατική επίθεση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως μεταδίδει το BBC, ο μηχανισμός έφερε χρονοδιακόπτη.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ακούστηκε ήχος που παρέπεμπε σε ανάφλεξη και είδαν φλόγες, ενώ, επιβάτες έτρεχαν προς την ίδια πόρτα εξόδου του συρμού και πατώντας ο ένας πάνω στον άλλον.

Αυξημένη παρουσία αστυνομικών στους δρόμους της πρωτεύουσας και στο δίκτυο μαζικών μεταφορών προανήγγειλε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε την επίθεση στο Λονδίνο και κάλεσε τις αρχές να λάβουν περισσότερο «δραστικά» μέτρα, όπως η καλύτερη αστυνόμευση της χρήσης του διαδικτύου από τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ