Παρίσι: Στρατιώτης δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό του μετρό - Ο δράστης συνελήφθη

Το περιστατικό είναι το τελευταίο σε μια σειρά από επιθέσεις που έχουν δεχτεί Γάλλοι στρατιώτες.

Η αντιτρομοκρατική εισαγγελία επιλήφθηκε της έρευνας για την επίθεση σε στρατιωτικό της επιχείρησης Σαντινέλ που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου 2017, στο σταθμό Châtelet του μετρό στο Παρίσι, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κριστόφ Καστανέ.

Ο δράστης συνελήφθη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκέντρωσε αμέσως σήμερα το πρωί γύρω του το σύνολο των ειδικών που κινητοποιήθηκαν για το θέμα αυτό για να εξετάσουν την υπόθεση. Η αντιτρομοκρατική εισαγγελία επιλήφθηκε αμέσως», δήλωσε ο Κριστόφ Καστανέρ στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων σχετικά με την υπογραφή των νόμων για την ηθικοποίηση της πολιτικής ζωής παρουσία της υπουργού Δικαιοσύνης Νικόλ Μπελουμπέ.

Το περιστατικό είναι το τελευταίο σε μια σειρά από επιθέσεις που έχουν δεχτεί Γάλλοι στρατιώτες, οι οποίοι έχουν αναπτυχθεί μαζικά σε ευαίσθητους στόχους της γαλλικής πρωτεύουσας έπειτα από τα τρομοκρατικά χτυπήματα ενόπλων ισλαμιστών που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 230 ανθρώπους την τελευταία τριετία στη χώρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ