Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Κουρασμένο και ταλαιπωρημένο βλέμμα; Ο Δρ Μπουκουβάλας έχει τη λύση με βλεφαροπλαστική

Μεγαλώνοντας  το δέρμα μας παρουσιάζει σημάδια γήρανσης και ιδιαίτερα στο δέρμα γύρω από τα μάτια δημιουργείτε χαλάρωση και ρυτίδες που κάνουν το βλέμμα να δείχνει κουρασμένο προσθέτοντας χρόνια στο πρόσωπο.

Mε τη βλεφαροπλαστική, μπορούμε να αναζωογονήσουμε το βλέμμα μας και να αποτινάξουμε τα χρόνια και την κούραση που συσσωρεύτηκαν σε αυτό, εξαλείφοντας τις ρυτίδες και τα σημάδια του γήρατος από την περιοχή των ματιών.

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη. Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς μπορεί να γίνει μόνο στα κάτω βλέφαρα ή μόνο στα πάνω ή και στα δυο.

Η  επέμβαση της βλεφαροπλαστικής απομακρύνει την περίσσεια του δέρματος και λιπώδους ιστού πάνω από το μάτι, αφαιρώντας την «κουκούλα» του δέρματος που μπορεί να αναπτυχθεί καθώς γερνάμε.

Η επέμβαση μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση της περίσσειας του λιπώδους ιστού και του δέρματος κάτω από τα μάτια, η οποία όταν προβάλλει δημιουργεί την εντύπωση «σακούλας».

Τέλος επιτυγχάνεται και η λείανση των ρυτίδων στις γωνίες των ματιών, συχνά γνωστό ως πόδι της χήνας.

Τα οφέλη όμως της βλεφαροπλαστικής είναι πολλαπλά και δεν περιορίζονται μόνο στο αισθητικό κομμάτι.

Μετά από έρευνες έχει αποδειχθεί ότι η βλεφαροπλαστική σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να βελτιώσει ακόμη και συμπτώματα όπως είναι ο πονοκέφαλος και η κούραση.

Τα πεσμένα βλέφαρα επηρεάζουν αρνητικά την όραση αφού αναγκάζουν τα άτομα να κοιτούν πλάγια και να ανασηκώνουν τα φρύδια, προκαλώντας τράβηγμα των μυών στο μέτωπο με αποτέλεσμα την εμφάνιση πόνου στον αυχένα, πονοκεφάλων, κούρασης ή ακόμη και εμφάνισης ρυτίδων γύρω από την περιοχή των ματιών.

Το να «τσιτώνει» κάποιος συχνά το μέτωπο και συνεχώς να ανυψώνει τα φρύδια είναι συνήθως σύμπτωμα πεσμένων βλεφάρων και αυτό διότι μπορεί χωρίς να το αντιλαμβάνεται το πλεονάζον δέρμα να εμποδίζει την γραμμή της όρασης και να τον αναγκάζει να καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια για να δει καθαρά.

Τα οφέλη της βλεφαροπλαστικής

•    Αύξηση της συνολικής αυτοπεποίθησης - αυτοεκτίμησης

•    Απομάκρυνση του "κουρασμένου βλέμματος"

•    Βελτίωση της εμφάνισης

•    Βελτίωση της όρασης (σε ορισμένες περιπτώσεις)

 

Ο Ζήσης  Κ. Μπουκουβάλας M.D, PH.D είναι πλαστικός Χειρουργός, Διευθυντής πλαστικής χειρουργικής νοσοκομείου «Metropolitan», Διδάκτορ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ιδρυτής της εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & Αναγεννητικής Ιατρικής «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ». 

Διαθέτει 5 ιατρεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Μύκονο και είναι μέλος των κυριότερων παγκόσμιων οργανισμών, όπως ISAPS, IPRAS, HESPRAS, EBOPRAS. 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 8013003440

www.drboukouvalas.gr

FB: https://www.facebook.com/AnagennisiPlasticSurgery

[email protected]

 

ΣΥΝΤΑΓΜΑ Ερμού 6, Τ.Κ.105 63

Τηλ.: 210 324 2222, 210 324 5555

ΚΗΦΙΣΙΑ Εμπορικό κέντρο Αίγλη, 2ος όροφος, Κολοκοτρώνη 8 

Τηλ.: 210 8080051 

ΓΛΥΦΑΔΑ Α. Μεταξά 1 & Μαραγκού 3 

Τηλ.: 210 9680240 - 1, 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Μητροπόλεως & Κομνηνών 8, Τ.Κ. 546 24 

Τηλ.& Fax: 2310 278 570, 2310 236 715 

ΜΥΚΟΝΟΣ 

Τηλ.: 6947 938 329 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ