Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Δωρεάν εξέταση και ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού στο μετρό του Συντάγματος!

27 εξειδικευμένοι γιατροί θα εξετάσουν δωρεάν όλες τις γυναίκες.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Η Μόδα Βάζει Στόχο τον Καρκίνο του Στήθους», θα εξελιχθεί η δράση «Μη Φοβάσαι».

Ο χώρος που θα εξελιχθεί είναι η κεντρική αίθουσα του σταθμού του Μετρό Συντάγματος στις 18, 19 και 20 Σεπτεμβρίου από τις 8:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ.

Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, 27 εξειδικευμένοι γιατροί θα εξετάσουν δωρεάν όλες τις γυναίκες που θα επισκεφθούν το Περίπτερο Ψηλάφησης, θα απαντήσουν στις ερωτήσεις τους και θα ενημερώσουν σχετικά με τρόπους πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

Πρόκειται για πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο «Στόχος-Πρόληψη» (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πρόληψης για τον Καρκίνο)

Χαμηλός είναι στη χώρα μας ο αριθμός των γυναικών που προβαίνουν σε προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού, σε σχέση με αυτόν των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών, και μεταξύ των βασικών αιτιών είναι ο φόβος, αναφέρουν οι ειδικοί.

«Καλούμε όλες τις γυναίκες να διαθέσουν 10 λεπτά από το χρόνο τους και να επισκεφθούν το Περίπτερο Δωρεάν Εξέτασης και Ενημέρωσης που οργανώνει ο «Στόχος-Πρόληψη» στο Μετρό Συντάγματος», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Προστίθεται δε ότι «η εξέταση της ψηλάφησης είναι ανώδυνη και διαρκεί λίγα μόνο λεπτά. Μη φοβάστε την πρόληψη, να θυμάστε ότι 9 στα 10 ευρήματα δεν είναι καρκίνος».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ