Η τόσο παράξενη ζωή και το συναρπαστικό έργο της Γιαγόι Κουσάμα έγιναν μοναδικό βιβλίο για παιδιά

Οι βασικότεροι σταθμοί της καριέρας της διάσημης εικαστικού

Παιδικό βιβλίο για τη ζωή και το ταξίδι της διάσημης Γιαπωνέζας εικαστικού Γιαγόι Κουσάμα δημιουργήθηκε σε εικονογράφηση της Ellen Weinstein και σε επιμέλεια της Sarah Suzuki του MoMA. 

Το βιβλίο, με τίτλο “Yayoi Kusama: To Infinity and Beyond!“, καταγράφει τους σταθμούς της καριέρας της 88χρονης εκκεντρικής εικαστικού, ξεκινώντας από την περίοδο που ως παιδί μεγάλωσε στο Matsumoto της Ιαπωνίας, μέσα στις φυτείες και τα φυτώρια με κολοκύθες της οικογένειάς της, σύμβολο που χρησιμοποιεί διαρκώς και μέχρι σήμερα στο έργο της.

Στη συνέχεια παρακολουθούμε την προσπάθειά της να ακολουθήσει το όνειρό της και να γίνει καλλιτέχνης, στην αρχή περιορισμένη μέσα στις αυστηρές νόρμες της ιαπωνικής σχολής και στη συνέχεια, πηγαίνοντας στη Νέα Υόρκη όπου έγινε διάσημη για τις ζωγραφιές της με τελείες και τα γιγαντιαία βελούδινα γλυπτά της.

Το βιβλίο τελειώνει με την επιστροφή της Κουσάμα στην Ιαπωνία, όπου καθημερινά μέχρι και σήμερα δημιουργεί το σύνολο της δουλειάς της στο στούντιό της, κοντά στην ψυχιατρική εγκατάσταση του Τόκιο, στην οποία έχει ζήσει οικειοθελώς όπως μας λέει το elculture.gr, από το 1977 – έχοντας αναφέρει ότι έζησε οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις για όλη της τη ζωή


 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ