Eldorado Gold: Αποζημίωση-ρεκόρ ύψους 10 δισ. ευρώ θα διεκδικήσει από το ελληνικό Δημόσιο

Αποζημίωση μαμούθ θα ζητήσει η καναδική εταιρεία. 

Αποζημίωση-ρεκόρ ύψους 10 δισ. ευρώ εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», να διεκδικήσει η καναδική εταιρεία Eldorado Gold από το ελληνικό Δημόσιο, προσφεύγοντας στη διεθνή Διαιτησία.

«Η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να πληρώσει αυτό το δυσθεώρητο πρόστιμο η χώρα, εφόσον συνεχίσει να αρνείται την έκδοση των αδειοδοτικών διαδικασιών και παρέλθει η 21η Σεπτεμβρίου, οπότε και εκπνέει το τελεσίγραφο που έστειλε χθες ο επικεφαλής της εταιρείας Τζορτζ Μπερνς», αναφέρει η εφημερίδα 

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση νωρίς χθες το πρωί από την καναδική εταιρεία για τους λόγους που επιβάλλουν την απόφασή της και εν συνεχεία συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρός της Τζορτζ Μπερνς, στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ παρομοίασε την Ελλάδα με ειδική περίπτωση χώρας. «Ούτε στην Τουρκία όπου δραστηριοποιούμαστε, ούτε οπουδήποτε αλλού όπου βρισκόμαστε, δεν έχουμε αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα» ανέφερε ο Μπερνς.

Για να προσθέσει ότι «αν η Eldoardo γνώριζε τι προσκόμματα επρόκειτο να συναντήσει στην Ελλάδα, δεν θα προχωρούσε εξαρχής στην επένδυση, όπου μέχρι σήμερα έχει δαπανήσει 3 δισ. ευρώ». Εφόσον ώς τις 21/9 δεν της έχουν χορηγηθεί οι άδειες - «άδειες ρουτίνας που κανονικά απαιτούν λίγες ημέρες», όπως είπε ο Μπερνς - τότε την επομένη, 22/9, η εταιρεία θα αναστείλει τις εργασίες της στην Ελλάδα, απολύοντας το 90% των 2.400 εργαζομένων που απασχολεί. Αφησε πάντως το παράθυρο ανοικτό προς την κυβέρνηση καλώντας την εκ νέου σε διάλογο, προκειμένου στον χρόνο που απομένει να βρεθεί λύση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ