Ο Σπύρος Σούλης χρησιμοποιεί τσάι για να καθαρίζει τα ξύλινα πατώματα και μας δείχνει τον τρόπο

Το αγαπημένο αφέψημα δεν κάνει καλό μόνο στον οργανισμό, αλλά γυαλίζει και τα πατώματα.

Αναρωτιέστε πώς γίνεται οι λέξεις «τσάι» και «ξύλινα πατώματα» να μπαίνουν στην ίδια πρόταση; 

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να μάθετε ότι οι τανίνες που περιέχονται στο τσάι διατηρούν και ενισχύουν το φυσικό, ζεστό χρώμα του ξύλου.

Πέρα, όμως από το γεγονός ότι κάνει το ξύλο να φαίνεται πιο όμορφο, το τσάι περιέχει πολυφαινόλες οι οποίες εμποδίζουν την ανάπτυξη των μικροβίων, όπως διαβάζουμε στο spirossoulis.com.

Τι θα χρειαστείτε

•     5 lt νερό

•    8 σακουλάκια τσάι

•    Ένα πανί

Εκτέλεση

1.    Γεμίζετε μία κατσαρόλα με 2 lt νερό και το αφήνετε να βράσει.

2.    Βάζετε το τσάι μέσα στο ζεστό νερό για 10-15 λεπτά.

3.    Αφήνετε το τσάι να κρυώσει και προσθέτετε το υπόλοιπο νερό.

4.    Μόλις κρυώσει, βουλιάζετε ένα πανί στο υγρό διάλυμα. Στραγγίζετε το πανί πολύ καλά και, έπειτα, το εφαρμόζετε δοκιμαστικά πάνω σε μία μικρή περιοχή του πατώματος με τις κινήσεις σας να ακολουθούν τα "νερά" του ξύλου.

5.    Αν το διάλυμα περάσει το τεστ, μπορείτε να επαναλάβετε την ίδια διαδικασία σε όλη την επιφάνεια του δαπέδου που θέλετε να καθαρίσετε, χρησιμοποιώντας μία σφουγγαρίστρα. Μην ξεχνάτε να την στραγγίζετε καλά και να χρησιμoποιείτε το διάλυμα τσαγιού με φειδώ, καθώς το ξύλο καλό είναι να μην απορροφά μεγάλες ποσότητες νερού. Τέλος, φροντίστε να περάσετε με το διάλυμα ακόμα και τις περιοχές του ξύλινου δαπέδου που έχουν υποστεί φθορές. Το τσάι θα βελτιώσει την όψη τους.

Σημείωση:

Αν το πάτωμά σας είναι ανοιχτόχρωμο, χρησιμοποιήσετε 5 σακουλάκια τσάι αντί για 8 για να παρασκευάσετε το μείγμα σας. Αντίστοιχα, αν το πάτωμά σας είναι πολύ σκούρο, μη διστάσετε να αυξήσετε τη δοσολογία σε 10 φακελάκια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ