Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Τον Οκτώβριο θα γίνει η προκήρυξη των επτά τηλεοπτικών αδειών

Έως τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να είναι έτοιμη η προκήρυξη.

Έως τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να είναι έτοιμη η προκήρυξη των επτά τηλεοπτικών αδειών, εθνικής εμβέλειας, γενικού ενδιαφέροντος.

Ωστόσο, σύμφωνα με ενημέρωση του αντιπροέδρου του ΕΣΡ Ροδόλφου Μορώνη, η δημοσίευσή της είναι συνάρτηση νομικών ρυθμίσεων που θα πρέπει να κατατεθούν από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, όπως για το καθεστώς λειτουργίας των σταθμών που δεν θα βρίσκονται στη συγκεκριμένη κατηγορία αδειοδότησης (π.χ. περιφερειακά κανάλια κλπ).

Ο κ. Μορώνης σημείωσε ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης βρίσκεται σε συνεχείς συνομιλίες με το υπουργείο ΨΗΠΤΕ για την έγκαιρη ρύθμιση όλων των εκκρεμών ζητημάτων, όπως αναφέρει το CNN.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής- τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο CNN Greece δήλωσε ότι «πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών».

Κρέτσος: Δείξαμε αποφασιστικότητα

«Δείξαμε αποφασιστικότητα και πως δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια σε ότι εμπόδια και εάν προκύψουν. Είναι ευτύχημα που τώρα έχουμε δραστήρια Ανεξάρτητη Αρχή και καλό είναι τέτοιου είδους μεγάλες μεταρρυθμίσεις να γίνονται με κοινοβουλευτική συναίνεση και να μην γίνονται πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Ο κ.Κρέτσος με δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ στο περιθώριο της διοργάνωσης «Re:publica», είπε πως «η διαδικασία έχει προχωρήσει. Πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί εντός του 2017 με το διαγωνισμό που θα διενεργήσει το ΕΣΡ. Θα είμαστε δίπλα εάν χρειαστεί και είναι ένα μεγάλο βήμα ρύθμισης».

Ο Γ.Γ.Ε.Ε. ήταν ομιλητής στη διοργάνωση «Re:publica» μια από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές διοργανώσεις γύρω από τις νέες τεχνολογίες και τον ψηφιακό κόσμο που πραγματοποιείται από σήμερα έως και τις 13 Σεπτεμβρίου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ