Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Ο μαγικός αριθμός των επίσημων συμβουλών για να κρατάμε τον εγκέφαλο υγιή μέχρι τα βαθιά γεράματα

Ο εγκέφαλος και η καρδιά χρειάζονται επαρκή κυκλοφορία αίματος.

Αμερικάνοι επιστήμονες που ειδικεύονται στις καρδιολογικές παθήσειςκαθώς και στη μελέτη και αντιμετώπιση των εγκεφαλικών επεισοδίων, προτείνουν, με δημοσιευμένη οδηγία τους επτά βήματα για την εξασφάλιση της υγείας του εγκεφάλου, από την παιδική ηλικία ως τα γεράματα.

Το πρόγραμμα- οδηγία «Life’s Simple 7» δημοσιεύτηκε από την «American Heart Association/American Stroke Association» στο επιστημονικό περιοδικό “Stroke”.

Ο εγκέφαλος και η καρδιά χρειάζονται επαρκή κυκλοφορία αίματος, πράγμα που σημαίνει ότι, στις περιπτώσεις των ανθρώπων που οι αρτηρίες τους σταδιακά στενεύουν ή μπλοκάρονται στο πλαίσιο της διαδικασίας της αθηροσκλήρωσης, είναι δυνατόν να προκληθούν εγκεφαλικά και εμφράγματα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι ίδιοι παράγοντες κινδύνου που προκαλούν αθηροσκλήρωση, μπορούν επίσης να οδηγήσουν στην εμφάνιση Αλτσχάιμερ και άνοιας.

Οι επτά συμβουλές για καρδιαγγειακή υγεία, βασίστηκαν στη μελέτη και συγκριτική αξιολόγηση 182 δημοσιευμένων, σχετικών επιστημονικών ερευνών:

– Έλεγχος της αρτηριακής πίεσης

– Έλεγχος της χοληστερίνης

– Έλεγχος του σακχάρου

– Σωματική άσκηση

– Υγιής διατροφή

– Απώλεια περιττού βάρους

– Διακοπή καπνίσματος

Οταν μπορεί να λάβει και να αναγνωρίσει πληροφορίες και ερεθίσματα από τις αισθήσεις, να ασκήσει την προσοχή του, να μαθαίνει και να θυμάται, να επικοινωνεί, να επιλύει προβλήματα, να παίρνει αποφάσεις και να ελέγχει τα συναισθήματα, ο εγκέφαλος μπορεί να είναι και να θεωρείται υγιής.

Όπως συμβαίνει με καθετί όμως, έτσι και για την περίπτωση του εγκεφάλου, η φροντίδα και προστασία του ανθρώπινου οργανισμού είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του σε όλα τα επίπεδα. Εξάλλου, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι, η επιζήμια στένωση των αρτηριών μπορεί να ξεκινήσει ήδη από την παιδική ηλικία και να επιδεινωθεί αργότερα. Συνεπώς, οι επτά συμβουλές που προτείνουν οι επιστήμονες, είναι καλό να λαμβάνονται εγκαίρως υπόψη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ