Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Η Phoenix Capital προειδοποιεί: Προετοιμαστείτε για ράλι στην τιμή του χρυσού - Στα 3.000 δολάρια στα επόμενα χρόνια

Την ίδια στιγμή, το δολάριο και όλα τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με τον πληθωρισμό, έχουν πάρει την κατιούσα.

Ανοδικά θα συνεχίσει η τιμή του χρυσού τα επόμενα χρόνια και πιθανόν να φτάσει και τα 3.000 δολάρια η ουγγιά, αναφέρει στην τελευταία της έκθεση η συμβουλευτική εταιρεία επενδύσεων Phoenix Capital.

 

Από τεχνικής άποψης, αυτό αποδίδεται στο ότι ο χρυσός «έσπασε» ένα όριο, τον 7επτή μέσο όρο του, που δημιουργήθηκε από τη μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς των "ταύρων" που καθιερώθηκε το 2006 και την επταετή κατηφορική γραμμή από την κορυφή του 2010.

 

Φυσικά η τιμή του χρυσού όπως τονίζει η Phoenix Capital δε θα κινείται συνεχώς ανοδικά, καθώς αναμένονται αναταράξεις, ωστόσο ο στόχος για την τιμή του χρυσού είναι να συνεχίσει να κινείται ανοδικά προς τα 3.000 δολάρια η ουγγιά τα επόμενα χρόνια 

Παράλληλα στην ανάλυσή της η Phoenix Capital κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο λόγο "Gold Miners to Gold ratio" (GDX: GLD) ο οποίος έχει ξεφύγει σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση από το μοτίβο πτώσης σφήνας που χρονολογείται πίσω στο 2007. 

Αυτό σηματοδοτεί ότι η αγορά του χρυσού είναι "bullish" και προβλέπει ότι ο λόγος "Gold Miners to Gold ratio" μετακινείται στο 0,45, δηλαδή η τιμή του χρυσού θα κινηθεί πολύ ψηλά. 

Να σημειωθεί ότι θετικά για το κλασικό «ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο» επιδρά η πολιτική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ, όπως και η γεωπολιτική αβεβαιότητα λόγω της Βορείου Κορέας.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 


2nd family summit

 

2nd family summit