Η πιο δραματική ιστορία πρόσφυγα: Αφγανή 105 ετών παθαίνει εγκεφαλικό μένει τυφλή όταν μαθαίνει ότι απέρριψαν αίτηση της

Η 107χρονη διετάχθη να επιστρέψει στο Αφγανιστάν, όταν η αίτησή της για άσυλο απορρίφθηκε από την σουηδική μεταναστευτική υπηρεσία.

Η Bibikhal Uzbek ήταν 105 ετών, όταν ο γιος και οι εγγονοί της την μετέφεραν στην πλάτη τους, διασχίζοντας τα βραχώδη μονοπάτια των βουνών από το Kunduz του βορειοανατολικού Αφγανιστάν μέσω του Ιράν και της Τουρκίας με την ελπίδα να βρουν άσυλο στην Ευρώπη το 2015.

Η Bibikhal Uzbek, η οποία πρόκειται να γίνει 107 ετών σε λίγες εβδομάδες διετάχθη να επιστρέψει στο Αφγανιστάν, όταν η αίτησή της για άσυλο απορρίφθηκε από την σουηδική μεταναστευτική υπηρεσία.

Μετά την απόρριψη της αίτησής της για άσυλο, η Αφγανή πρόσφυγας υπέστη εγκεφαλικό και δεν μπορεί πλέον να δει, να μιλήσει ή να περπατήσει.

Όπως λέει οικογένειά της, είναι αδύνατο να επιβιώσει από το ταξίδι επιστροφής στο Αφγανιστάν και ζητάει την παραμονή της στη Σουηδία, ώστε να περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής της.

Σύμφωνα με την Independent, η Υπηρεσία Ασύλου της Σουηδίας δέχτηκε κριτική για τα τεστ γνώσεων αναφορικά με τη θρησκεία, στα οποία υποβάλλει χριστιανούς, που έχουν αλλαξοπιστήσει και ζητούν άσυλο.

Ενώ παράλληλα με τεχνικές ερωτήσεις σχετικά με τη θρησκεία τους, υποβάλλονται σε τεστ για τις διαφορές ανάμεσα στην Ορθόδοξη και την Προτεσταντική Εκκλησία και στα μέρη από τα οποία αποτελείται η Καινή Διαθήκη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ