Μπιγιονσέ: Μπορείτε να τη σπουδάσετε – το παν. της Κοπεγχάγης έβαλε μάθημα με θέμα την Αμερικανίδα ποπ σταρ

Δεν είναι το πρώτο που ασχολείται με την 36χρονη σταρ, καθώς η διδασκαλία του έργου της ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια στο πανεπιστήμιο Rutgers στο Νιου Τζέρσεϊ.

Ακαδημαϊκό ενδιαφέρον παρουσιάζει το έργο της Μπιγιονσέ, σύμφωνα με τον Έρικ Στέινσκογκ, καθηγητή του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, που έχει ιστορία 530 χρόνων.

Γι’ αυτό το λόγο θα διδάσκεται πλέον το μάθημα «Beyonce, Gender and Race» στο οποίο έχουν εγγραφεί ήδη 75 φοιτητές και θα είναι ανάλογο με άλλα πολιτιστικά μαθήματα που διδάσκονται όπως η όπερα.

«Στο μάθημα θα αναλύουμε τα τραγούδια και τα μουσικά βίντεο της. Θα υπάρξει εστίαση στο φύλο, την σεξουαλικότητα και την καταγωγή. Ένας από τους στόχους είναι να εισαγάγει τη μαύρη φεμινιστική σκέψη, η οποία δεν είναι γνωστή στη Σκανδιναβία. Θέλουμε να εξερευνήσουμε την ολότητα του φεμινισμού. Η Μπιγιονσέ είναι σημαντική για την κατανόηση του κόσμου στον οποίο ζούμε. Είναι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες ποπ καλλιτέχνες, γεγονός που την καθιστά σημαντική για την ανάλυση της σύγχρονης εποχής», τόνισε ο καθηγητής. 
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ