Ηχούν δυνατά τα τύμπανα του πολέμου: Με μαζική στρατιωτική απάντηση απειλούν οι ΗΠΑ τη Β. Κορέα

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει σήμερα.

Μετά τη νέα πυρηνική δοκιμή με βόμβα υδρογόνου που προχώρησε η Βόρεια Κορέα, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της είναι έτοιμοι να απαντήσουν αποφασιστικά, όπως προειδοποίησε η Ουάσιγκτον.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους καταδίκασαν τις «συνεχιζόμενες αποσταθεροποιητικές και προκλητικές ενέργειες της Βόρειας Κορέας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωσε εκ νέου ότι η Ουάσινγκτον θα υπερασπίσει τον εαυτό της και τους συμμάχους της, κάνοντας χρήση όλων των διπλωματικών, συμβατικών και πυρηνικών δυνατοτήτων της.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης, ενώ ανέφερε πως οι ΗΠΑ εξετάζουν, μεταξύ άλλων επιλογών, το ενδεχόμενο να διακόψουν τις εμπορικές τους σχέσεις με οποιαδήποτε χώρα έχει συναλλαγές με τη Βόρεια Κορέα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει σήμερα Δευτέρα στις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, μετά από αίτημα των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Νότιας Κορέας.

Βαθιά αποσταθεροποιητική για την περιφερειακή ασφάλεια χαρακτήρισε την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και κάλεσε την ηγεσία της χώρας να σταματήσει τέτοιες ενέργειες.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, και τον κάλεσε να δείξει αυτοσυγκράτηση πριν απαντήσει στην πυρηνική δοκιμή της Πιονγιάνγκ.

Την επιβολή αυστηρότατων κυρώσεων ζήτησαν από κοινού η Άνγκελα Μέρκελ και ο Εμμανουέλ Μακρόν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ