Εξώδικο του Μαστοράκη στον ΣΚΑΪ: «Αλλάξτε τίτλο εκπομπής»

Ο τίτλος «Σήμερα» που επιλέχθηκε όμως προκάλεσε την αντίδραση του Νίκου Μαστοράκη.

Έξαλλος έγινε ο Νίκος Μαστοράκης, με αφορμή το όνομα της νέας πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ, με παρουσιαστές τον Δημήτρη Οικονόμου και την Μαρία Αναστασοπούλου, που ξεκινάει τη Δευτέρα. 

Ο τίτλος «Σήμερα», που επέλεξαν για την εκπομπή, προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς με αυτόν τον τίτλο έβγαινε, από το 1971, ενημερωτική εκπομπή με παραγωγό τον Νίκο Μαστοράκη.

«Ίχνος ντροπής εκεί στον ΣΚΑΪ... Με το συνηθισμενο πομπωδες υφος του "αντιγραφεα," ο γνωστος για την ελλειψη ηθικης του και των κομματικοπολιτικων κωλοτουμπικων του επιδοσεων Σκάϊ, αναγγελει τη νεα του εκπομπη που λεγεται... "Σημερα." "Σημερα" υπηρξε η ιστορικοτερη ειδησεογραφικη εκπομπη της ελληνικης τηλεορασης, καθως εισηγαγε το ρεπορταζ σε μια εποχη αντισηπτικων ειδησεων. Δεν εχει καμια σημασια αν αυτο εγινε 40 χρονια πριν. Δεκαδες χρονια πριν εγιναν και "Τα Νεα" και "Το Βημα" και ολες οι ιστορικες εφημεριδες. Κανεις ομως δεν κατεκλεψε τιτλους, οπως ξεδιαντροπα γινεται με τηλεοπτικες εκπομπες. Ας ξεκινησουμε λοιπον με ενα εξωδικο και βλεπουμε...» ήταν το οργισμένο μήνυμά του στη σελίδα του στο facebook.

 

 

Ο Νίκος Μαστοράκης με εξώδικό του καλεί τον ΣΚΑΪ να αλλάξει τίτλο στην εκπομπή αλλιώς, όπως αναφέρει στο εξώδικο που απέστειλε στο κανάλι, θα απαιτήσει άμεσα το ποσό των 300.000 ευρώ.

Διαβάστε παρακάτω το εξώδικο που έστειλε στον ΣΚΑΙ, το οποίο αναφέρει:

«Όπως γνωρίζετε (έκτος και αν δηλώσετε άγνοια) το 1971 δημιούργησα την πρώτη τηλεοπτική ελληνική ειδησεογραφική εκπομπή ρεπορτάζ, με τον τίτλο ΣΗΜΕΡΑ που παρέμεινε μοναδικός και ανεπανάληπτος επί δεκαετίες, ταυτόσημος δε της επικαιρότητος στην τηλεόραση. Η καθημερινή δεκάλεπτη αυτή εκπομπή, κινηματογραφημένη σε φιλμ 16mm (της οποίας σώζονται όλα τα πρωτότυπα αρχεία σε φιλμ και βίντεο και αποσπάσματα της οποίας έχουν αναρτηθεί στο YouTube με την προειδοποίηση ότι αποτελούν copyright) έδωσε διαχρονικά το σλόγκαν «Τέρενς Κουϊκ, ΣΗΜΕΡΑ», σε συνδυασμό με το όνομα και άλλων ρεπόρτερ που έγιναν γνωστοί μέσα από την εκπομπή άλλα και το σλόγκαν της, όπως του Σπύρου Καρατζαφέρη, του Νάσου Αθανασίου, του Ντένη Αντύπα, της Φωτεινής Πιπιλή…

Ο τηλεοπτικός σταθμός σας, ανακοίνωσε πρόσφατα τη νέα καθημερινή εκπομπή με τίτλο ΣΗΜΕΡΑ, κατά παράβαση ηθικών και επαγγελματικών κανόνων και της κείμενης νομοθεσίας, δεδομένου ότι το ΣΗΜΕΡΑ υπήρξε δημιούργημά μου, πνευματική μου ιδιοκτησία και, έστω και άτυπα, σήμα κατατεθέν τηλεοπτικής εκπομπής ρεπορτάζ. Η απόφασή σας να χρησιμοποιήσετε χωρίς την άδειά μου τον τίτλο αυτό για την εκπομπή σας, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων μου, καθώς κάνετε χρήση της πνευματικής ιδιοκτησίας μου καταστρατηγώντας το περιουσιακό μου και ηθικό δικαίωμα επί του έργου και διαπράττοντας το ποινικό αδίκημα του άρθρου 66  του Νόμου 2121/93.

Η προσβλητική και εξοργιστική εκ μέρους σας χρήση του τίτλου ΣΗΜΕΡΑ, πέραν του ότι δηλεί ανευθυνότητα, αποτελεί κραυγαλέα παράβαση του νόμου και αναίσχυντη κλοπή της πνευματικής μου ιδιοκτησίας και για τους λόγους αυτούς σας καλώ, όπως άμεσα προβείτε αμέσως στις παρακάτω ενέργειες εντός 48 ωρών:

-Αποσύρετε τον επίμαχο τίτλο προ της αναγγελθείσας ημερομηνίας έναρξης της εκπομπής, την 4/9/2017.

-Σε αντίθετη περίπτωση, η άνευ αδείας παράνομη και καταχρηστική χρήση του τίτλου ΣΗΜΕΡΑ, θα καταστήσει άμεσα απαιτό το ποσόν των 300.000 ευρώ.

-Στην περίπτωση μη συμμόρφωσής σας (αλλά και σε ενδεχόμενη απόπειρα αλλοίωσης του τίτλου μου, ήτοι συνδυασμού του ΣΗΜΕΡΑ με άλλες λέξεις κλπ.) θα προχωρήσω στην κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, μήνυσης για το αδίκημα της παράβασης των διατάξεων της πνευματικής ιδιοκτησίας και αγωγής, διεκδικώντας το ποσόν των 300.000  ευρώ, καθόσον τόσο αξιολογώ την προσβολή που υπέστην και την αποζημίωση χρήσης του τίτλου ΣΗΜΕΡΑ, συν δικαστικά έξοδα αλλά και για ηθική βλάβη από τις παράνομες πράξεις σας».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ