43 φωτιές το τελευταίο 24ωρο - Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 43 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Ιδιαίτερα υψηλός παραμένει και την Πέμπτη ο κίνδυνος για πυρκαγιά στους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Αργολίδας, Λακωνίας, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και για τα νησιά, Κρήτη, Σάμος, Ικαρία, Χίος, Λέσβος, Σκύρος και Κύθηρα, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης(δείκτης 3).

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 43 αγροτοδασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Η κατάσταση στις υπόλοιπες έχει ως εξής:

Στη Ζάκυνθο δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, ενώ παραμένουν και επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα μέχρι την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιά, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση, στην περιοχή Κοπτερό Ιάσμου Ροδόπης. Επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 μηχανήματα και 1 ιδιωτικό βυτιοφόρο.

Παράλληλα, οριοθετημένες είναι οι φωτιές στις περιοχές Αμόργιανοι Αμφιλοχίας και Μολύκρειο Ναυπακτίας, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις περιοχές Σαντομέρι Αχαΐας, Γεράκι Ηλείας, Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας, Πέτρα Φιλιππιάδας Πρέβεζας και Ρέμα Χελιδονούς Αττικής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ