ΟΑΣΑ: Ένα εισιτήριο δωρεάν με την αγορά 10 ηλεκτρονικών εισιτηρίων

Το έξυπνο εισιτήριο έρχεται...και συμφέρει.

Ένα εισιτήριο δωρεάν με την αγορά δεσμίδας 10 απλών ηλεκτρονικών εισιτηρίων θα δίνει σύντομα ο ΟΑΣΑ όπως λέει ο πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού, Τάσος Ταστάνης.

Ήδη η σχετική νομοθετική ρύθμιση έχει ψηφιστεί από τη Βουλή και με τον τρόπο αυτό η απλή διαδρομή θα στοιχίζει 1,27 ευρώ, αντί για 1,40 ευρώ. Το μέτρο θα αφορά και τα μειωμένα εισιτήρια, αναφέρει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ αναφέρει ότι εξετάζεται η χαμηλότερη χρέωση του εισιτηρίου στις πρωινές διαδρομές 6-9 π.μ. που μετακινούνται οι πολίτες προς την εργασία τους. Επίσης για όσους κάνουν μικρές διαδρομές μέχρι πέντε στάσεις αλλά και μία καλύτερη τιμολογιακή πολιτική και για όσους αγοράζουν μηνιαία κάρτα των 30 ευρώ.

Για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ο κ. Ταστάνης λέει ότι «στόχος του ΟΑΣΑ είναι ως το τέλος του χρόνου ή το πολύ στις αρχές του επόμενου, να καταργηθούν πλήρως τα σημερινά χάρτινα εισιτήρια. Όπως σημειώνει «εκείνο που θα καταργήσει εντελώς το «έξυπνο» εισιτήριο είναι η διακίνηση πλαστών εισιτηρίων οποιασδήποτε μορφής από διάφορα κυκλώματα που αποτελούσαν ένα διαρκές καρκίνωμα όσον αφορά τα έσοδα του Οργανισμού».

Για την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων ο κ. Ταστάνης αναφέρει ότι ο ΟΑΣΑ εξασφάλισε από την Περιφέρεια 30 εκατομμύρια ευρώ και μέχρι το τέλος του έτους θα προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια 92 λεωφορείων νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Αναζητά, επίσης, κι άλλες χρηματοδοτικές πηγές, ώστε μέχρι το 2022 να προμηθευτεί άλλα 500 λεωφορεία«.

Ο ΟΑΣΑ υπολογίζει ότι για την ομαλή λειτουργία των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας απαιτείται η πρόσληψη 700 τουλάχιστον τεχνικών και οδηγών. Δηλώνει, επίσης, ότι φέτος το έλλειμμα του ΟΑΣΑ θα είναι μειωμένο κατά 19,34 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προβλεπόμενο, ενώ απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το συγκεκριμένο θέμα τονίζει ότι «η ΝΔ προκειμένου να φορτώσει τα ελλείμματα στην πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, παραβλέπει τις «μαύρες τρύπες» των οφειλών (χρέη προς ιδιώτες και άλλους οργανισμούς) που άφησαν οι δικές της διοικήσεις και ξεπερνούσαν στο τέλος του 2015 τα 190 εκατ. ευρώ συνολικά στην ΟΣΥ και τη ΣΤΑΣΥ».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ