Ο Κιμ Γιονγκ Ουν οργίστηκε ξανά – εκτόξευσε 3 βαλλιστικούς πυραύλους

Η ένταση είχε φανεί να αποκλιμακώνεται τις τελευταίες μέρες

Τρεις βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς σε διάστημα 20 λεπτών εκτόξευσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν το πρωί του Σαββάτου  οι οποίοι κατέπεσαν στη θάλασσα, στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Βόρειας Κορέας, όπως ανακοίνωσαν οι δυνάμεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας που διεξάγουν γυμνάσια στην περιοχή, κάτι που η Πιονγιάνγκ θεωρεί προετοιμασία πολέμου.

Το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από την ανατολική επαρχία Κανγκγουόν και πέταξαν προς τα βορειοανατολικά της χώρας διανύοντας απόσταση 250 χλμ. πριν πέσουν στη θάλασσα της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με την USPACOM, οι πύραυλοι δεν αποτελούν απειλή για το έδαφος των ΗΠΑ ή το Γκουάμ, που η Πιονγκγιάνγκ απείλησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι θα σαρώσει με μια «θάλασσα φωτιάς».

Ο ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε ότι οι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν σήμερα δεν έφθασαν στην ιαπωνική επικράτεια ή στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Ιαπωνίας.

Ο Λευκός Οίκος περιορίστηκε να γνωστοποιήσει ότι ο Τραμπ ενημερώθηκε για την εκτόξευση των πυραύλων, χωρίς να κάνει κάποιο άλλο σχόλιο. 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επίσης απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο μέχρι στιγμής. 

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Ρεξ Τίλερσον επαινούσε την «αυτοσυγκράτηση» της Πιονγκγιάνγκ διότι δεν προχώρησε σε νέες δοκιμές μετά την επιβολή πιο σκληρών κυρώσεων από τον ΟΗΕ κι είχε εκφράσει την ελπίδα η Βόρεια Κορέα να μην προχωρήσει σε άλλες «προκλητικές ενέργειες» ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την έναρξη διαπραγματεύσεων «κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον».

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν ενημερώθηκε αμέσως για τις εκτοξεύσεις και οι ένοπλες δυνάμεις «παρακολουθούν στενά το καθεστώς» της Βόρειας Κορέας, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας στη Σεούλ.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ