LIVE: ο τυφώνας Χάρβει χτυπάει το Τέξας – η χειρότερη καταιγίδα των τελευταίων ετών – σε κατάσταση φυσικής καταστροφής η περιοχή

Η προειδοποίηση για τον τυφώνα αφορά άμεσα 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους, ωστόσο περισσότερα από 16 εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάζονται και βρίσκονται σε επιφυλακή

Την χειρότερη καταιγίδα των τελευταίων 12 ετών καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αρχές του Τέξας, με τον κυβερνήτη της Πολιτείας να προειδοποιεί ότι είναι  "ένας πολύ σύνθετος και επικίνδυνος" τυφώνας που μπορεί να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η στάθμη της θάλασσας ενδέχεται να ανυψωθεί έως και 3,7 μέτρα, ενώ τα 97 εκατοστά βροχής που θα πέσουν μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές πλημμύρες.

Ο συνδυασμός της έντονης βροχής, των «απειλητικών για τη ζωή» καταιγίδων, των πλημμυρών και των ισχυρών ανέμων, θα μπορούσε να αφήσει μεγάλα τμήματα του νότιου Τέξας «ακατοίκητα για εβδομάδες ή και μήνες», ανέφερε η Μετεωρολογική Υπηρεσία του Χιούστον.

 

 

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση φυσικής καταστροφής.

«Κατόπιν του αιτήματος του κυβερνήτη του Τέξας (σ.σ. Γκρεγκ Άμποτ), υπέγραψα την κήρυξη φυσικής καταστροφής ώστε να καταστεί δυνατή η χορήγηση βοήθειας από το ομοσπονδιακό κράτος», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ