Η Σελήνη στα 12 ζώδια κατά τη γέννησή μας - τι σημαίνει;

Η Βίκυ Παγιατάκη μας εξηγεί

Όπως γνωρίζουμε, τα κύρια χαρακτηριστικά της Σελήνης είναι η μητρικότητα, η θηλυκότητα, η διαίσθηση, η οικογένεια αλλά και οι αρχές που πήραμε από αυτήν όπως και οι εμπειρίες που βιώσαμε στη βρεφική μας ηλικία.

Η Σελήνη, επίσης, είναι αυτή που συνδέεται με την ευαισθησία, την τρυφερότητα, τη συμπεριφορά και τις εναλλαγές στη διάθεσή μας.

Ακόμα, διαβάζουμε στο astrakaiorama.gr πολλές από τις συνήθειες και τις προτιμήσεις στην καθημερινή μας ζωή συνδέονται με αυτήν.

Το αν μας αρέσει, π.χ., οι κουρτίνες της κρεβατοκάμαράς μας να είναι ροζ ή μπλε δεν είναι τόσο θέμα της Σελήνης (αφού αρμόδιος για τα χρώματα είναι περισσότερο ο Ποσειδώνας), αλλά το πώς νιώθουμε κάτω από την επίδραση αυτών των χρωμάτων είναι θέμα της.

Έτσι, ποτέ δεν συστήνουμε σε ένα ρεστοράν να βάλουν μπλε –που περιορίζει την όρεξη– ή στο δωμάτιο ενός νευρικού κόκκινο στους τοίχους. Σε έναν υποτονικό, μάλιστα. Αυτόν θα τον ζωντανέψει.

Ο χώρος της γιόγκα, π.χ., καλό είναι να έχει χρώματα θαλασσί indigo ή αραιωμένο μοβ, που έχει πνευματική και ανακουφιστική επίδραση.

Γιατί φαντάζεστε ότι στις κηδείες βάζουν μοβ χρώμα και στις κορδέλες; Είναι για να απαλύνουν τον πόνο και να ηρεμήσουν την ψυχή.

Στο ωροσκόπιό μας, π.χ., η Σελήνη μας δείχνει τι θέλουμε να κάνουμε, άσχετα με το αν είναι λογικό ή παράλογο, γιατί έτσι μας έρχεται!

Ο Κρόνος, όμως, που αντιπροσωπεύει την πειθαρχία διαχωρίζοντας το επωφελές από το ανώφελο και το άχρηστο, είναι αυτός που μπορεί να τη βάλει σε τάξη.

Αυτό σε καλή γωνία με αυτήν (τρίγωνο, εξάγωνο), ενώ σε αρνητική μπορεί να την περιορίσει υπέρμετρα, να ελαττώσει τη θετική της έκφραση ή να τη συρρικνώσει.

Όταν οι συνθήκες της ζωής (Κρόνος) δεν επιτρέπουν σε μια μάνα να αγοράσει ένα καινούργιο ποδήλατο στο παιδί της, η στοργική και τρυφερή μάνα θα σκεφτεί να του προσφέρει κάτι άλλο, που θα ελαχιστοποιήσει αυτήν την έλλειψη.

Η παρηγοριά μιας στοργικής μάνας –αλλά και συζύγου, γιατί η θέση της Σελήνης δείχνει και τα δύο– δεν σταματά μπροστά στα υλικά, που έρχονται και παρέρχονται.

Μια πίτα φτιαγμένη με αγάπη μπορεί να εκμηδενίσει και το πιο ακριβό gourmet μενού στο πιο ακριβό ρεστοράν.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ