Κοινή στάση Μέρκελ-Σούλτς κατά Ερντογάν: Μην παρεμβαίνεις στις γερμανικές εκλογές - Αλλάζουν στάση απέναντι στην Τουρκία

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, κάλεσε τους Τούρκους της Γερμανίας να μην ψηφίσουν κόμματα, που «είναι εχθροί» της χώρας. 

Την οργή της Άνγκελα Μέρκελ και του Μάρτιν Σουλτς προκάλεσε ο Ταγίπ Ερντογάν όταν κάλεσε τους Τούρκους που ζουν στην Γερμανία να σταθούν απέναντι στα κόμματα που δείχνουν ασεβή και επιθετική συμπεριφορά έναντι της Τουρκίας και να μην τα ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές.

Ειδικότερα, ο κ. Ερντογάν δήλωσε μεταξύ άλλων: «Απευθύνομαι στους συμπατριώτες μου στη Γερμανία. Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι είναι εχθροί της Τουρκίας. Στηρίξτε κόμματα που δεν είναι εχθροί της χώρας μας. Στη Γερμανία ζουν περίπου 1 εκατ. Τούρκοι με δικαίωμα ψήφου.

Καλώ τους Τούρκους που ζουν εκεί να μην ψηφίσουν κόμματα που υιοθετούν επιθετική και ασεβή συμπεριφορά έναντι της Τουρκίας. Τους καλώ να δώσουν στις εκλογές, ένα μάθημα σε αυτά τα κόμματα».

Σε προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη Χέρφορντ της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας η καγκελάριος τόνισε ότι «δεν επιτρέπουμε σε κανέναν, ούτε στον Πρόεδρο Ερντογάν να παρεμβαίνει. Οι Γερμανοί πολίτες, ανεξάρτητα από την καταγωγή τους, έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν ελεύθερα το κόμμα που επιθυμούν».

Την παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία καταδίκασε και ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία  Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος υπογράμμισε ότι «δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Τούρκου Προέδρου να δίνει οδηγίες για τις γερμανικές εκλογές. Ανήκετε σε εμάς. Δεν θα επιτρέψουμε τον διχασμό μεταξύ των πληθυσμιακών ομάδων στη Γερμανία»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ