Στη "βαθιά'' Κρήτη του Ψηλορείτη συνάντησα τον Παπά-Μανώλη -εστιάτορα: Έφαγα το πιο "καθαρό" γεύμα του καλοκαιριού

Ζευγάρι πάνω από 30 χρόνια με την παπαδιά του την κυρία Ελένη.

Στο Βυζάρι Αμαρίου , στο νομό Ρεθύμνου στην incredible Κρήτη υπάρχει μια μοναδική γκουρμέ Στροφή , η Στροφή της Γεύσης.

Στρίβεις δεξιά μετά την ιστορική μονή Αρκαδίου γιατί αριστερά πας για Ελεύθερνα και μέσα από συγκλονιστικής άγριας ομορφιάς φαράγγια , ψηλά ανέγγιχτα βουνά , μια φύση που καταλαβαίνεις γιατί προίκισε τον Καζαντζάκη με δύναμη πνεύματος , στο ανηφόρι του όρους του Δία , συναντάς ένα χωριό που λέγεται Βυζάρι .

Ο "άρχοντας" εδώ είναι ο παπά- Μανώλης : «Είμαι Ολυμπιακός και ΚΚΕ» λέει και τα μάτια του λάμπουν .

Το κόκκινο σίγουρα είναι το χρώμα του αφού σε αυτόν τον παπά ντελικανή και συνάμα με χαμόγελο παιδιού διακρίνεις το κρητικό πάθος στην καλύτερη του εκδοχή.

Ζευγάρι πάνω από 30 χρόνια με την παπαδιά του την κυρία Ελένη , μια μοντέρνα ωραία γυναίκα που όταν δεν μαγειρεύει είναι εθελόντρια για φωτιές και εκπρόσωπος όλων των εθελοντών της Κρήτης!!!!

Τι ζευγάρι θεέ μου και με αυτά και με αλλά που σαν παραμύθι μου φάνηκαν το Αυγουστιάτικο εκείνο μεσημέρι που μας πήγε ο σεφ του KAPSALIANA VILLAGE HOTEL να φάμε για "να γευτείτε real cretan cuisine"...

Η σαλάτα πως να χαρακτηρίσεις κάτι τόσο απλό και συνάμα περίφημο: Μία μία οι γεύσεις ένα ένα τα υλικά η φέτα που δεν έχεις ματαδοκιμάσει , τα μικροαγγιναράκια, οι βολβοί πάνω στις ντομάτες- ντομάτες .

Ο παπα Μανώλης φτιάχνει μπροστά μας το τυρί, "δένει" τα μικρό- μεζεδάκια του - γαρδουμάκια του , ψένει αρνί & μπιφτέκια με χοντρό κιμά !!! Πανδαισία και ευωχία.


Να είναι καλά θα ξαναπάμε στην Στροφή του και να χαίρεται τα παιδιά του Η Νίκη του μας σερβίρισε με χαμόγελο οικογενειακής κληρονομιάς! Κρήτη μοναδική ερωτεύσιμη και στις γεύσεις σαν μελωδία λύρας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ