Ο Τραμπ απέλυσε δύο οικονομικά συμβούλια μετά από κύμα παραιτήσεων

Τα δύο όργανα είχαν συσταθεί μετά την εκλογή του Τραμπ και στο καθένα εξ αυτών συμμετείχαν περίπου 20 διευθύνοντες σύμβουλοι

Την ώρα που τα αμερικάνικα μέσα μετέδιδαν φήμες περί επικείμενης αυτοδιάλυσης του Φόρουμ Στρατηγικής και Πολιτικής, ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να καταργήσει ο ίδιος τα δύο συμβούλια.

«Αντί να ασκώ πιέσεις στα διευθυντικά στελέχη των επιχειρήσεων του Συμβουλίου για τη Βιομηχανία και του Φόρουμ Στρατηγικής και Πολιτικής, τα καταργώ και τα δύο. Σας ευχαριστώ όλους!» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η στάση του πλανητάρχη σχετικά με την κατάσταση στο Σάρλοτσβιλ οδήγησε τον Κένεθ Φρέιζερ, διευθυντή του φαρμακευτικού κολοσσού Merck, στην απόφαση να παραιτηθεί από το Συμβούλιο Αμερικανικής Βιομηχανίας, μια ενέργεια που παρακίνησε και άλλους να κάνουν το ίδιο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν δήλωσαν: «η συζήτηση σχετικά με τη συμμετοχή μας μάς απομακρύνει από την επιθυμία μας, που βασιζόταν σε καλές προθέσεις κι ήταν ειλικρινής να βοηθήσουμε κατά τα διεξαγωγή σημαντικών συζητήσεων σχετικά με τον τρόπο βελτίωσης της καθημερινότητας των Αμερικανών.Συνεπώς, ο πρόεδρος και εμείς οι ίδιοι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη διάλυση αυτού του φόρουμ» 

Μαζί με τον Φρέιζερ παραιτήθηκαν οι επικεφαλής της Intel (μικροεπεξεργαστές), της Under Armour (ιματισμός), της 3M (υλικά γραφείου), της Campbell Soup (διατροφή), ο πρόεδρος του Οργανισμού Αμυντικής Βιομηχανίας και εκείνος της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής ένωσης της Αμερικής (AFL-CIO).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ