«Με βίασε ο Ρομάν Πολάνσκι όταν ήμουν 16 χρονών» τρίτη κατηγορία βιασμού ανήλικης - 60χρονης σήμερα κατά του σκηνοθέτη

Μία τρίτη γυναίκα έσπασε χθες τη σιωπή της, καταγγέλλοντας σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν ανήλικη, πριν από τέσσερις δεκαετίες.

Η γυναίκα, που είναι γνωστή μόνο ως Ρόμπιν, είπε σε μία συνέντευξη Τύπου στο Λος Άντζελες, πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον Πολάνσκι το 1973, όταν εκείνη ήταν 16 ετών.

«Την επόμενη μέρα, αφότου έγινε, είπα σε μια φίλη μου ότι ο κ. Πολάνσκι το έκανε αυτό», είπε η Ρόμπιν, διαβάζοντας μία έτοιμη δήλωση. «Ο λόγος, με αυτή την εξαίρεση, που το κράτησα μέχρι τώρα μόνο για τον εαυτό μου, ήταν ότι δεν ήθελα ο πατέρας μου να κάνει κάτι που θα μπορούσε να τον οδηγήσει στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής του», πρόσθεσε.

H Ρόμπιν - Kyle Grillot/Reuters

Η δικηγόρος της Ρόμπιν,  Gloria Allred,έκανε γνωστό πως το περιστατικό που αφορά την πελάτισσά της, συνέβη στην Καλιφόρνια και πως δεν θα δοθούν άλλες λεπτομέρειες. Επίσης, αν και αυτή η υπόθεση έχει παραγραφεί, η Ρόμπιν θα μπορούσε να καταθέσει ως μάρτυρας σε ενδεχόμενη μελλοντική δίκη, όπως δημοσιεύει ο Guardian. 

Η Ρόμπιν με τη δικηγόρο της - Frederic J. Brown/AFP/Getty Images

Ο Ρόμαν Πολάνσκι, ο οποίος κλείνει τα 84 την Παρασκευή, είχε κατηγορηθεί ότι νάρκωσε μια άλλη γυναίκα, τη Σαμάνθα Γκέιμερ, όταν εκείνη ήταν 13 ετών, και στη συνέχεια τη βίασε στο σπίτι του Τζακ Νίκολσον το 1977 στο Λος Άντζελες, όταν ο ηθοποιός απουσίαζε.

Ο σκηνοθέτης είχε αναγνωρίσει την κατηγορία αποπλάνησης ανηλίκου, αφότου αποσύρθηκαν πιο βαριές κατηγορίες, και πέρασε 48 ώρες υπό κράτηση για να υποβληθεί σε ψυχολογική εξέταση.

Επίσης, το 2010 ήρθε αντιμέτωπος και με άλλη κατηγορία, καθώς η βρετανίδα ηθοποιός Σάρλοτ Λιούς τον κατηγόρησε για βιασμό λίγο αφότου είχε γίνει 16 ετών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ