Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μηνύει φωτογράφο που έγινε η σκιά του στις διακοπές (ΦΩΤΟ)

Ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους κάνει διακοπές στη Μασσαλία μαζί με τη σύζυγό του Μπριζίτ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατέθεσε μήνυση για «παρενόχληση και απόπειρα παραβίασης της προσωπικής ζωής» εις βάρος ενός φωτογράφου ο οποίος τον ακολούθησε στην περιοχή που παραθερίζει στη Μασσαλία και που συνέχισε επίμονα να το κάνει παρά τις προειδοποιήσεις που του απηύθυναν.

Ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους κάνει διακοπές στη Μασσαλία μαζί με τη σύζυγό του Μπριζίτ. Το προεδρικό ζεύγος διαμένει, όπως έγραψε η εφημερίδα La Provence, στην έπαυλη όπου στεγάζεται η νομαρχία, στο πάρκο Ταλαμπό. Πρόκειται για μια έκταση πολλών στρεμμάτων γνωστή για τις υπέροχες βίλες της, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το πάρκο προστατεύεται από ιδιωτικούς φύλακες. Είναι αδύνατο να εισέλθει κανείς σε αυτό χωρίς να έχει πρόσκληση. Εκτός της μεταλλικής περίφραξης, λεωφορεία της αστυνομίας βρίσκονται μόνιμα σταθμευμένα περιμετρικά του χώρου.

Το Talabot Park όπου το προεδρικό ζεύγος διαμένει - AFP

Ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τους παίχτες της Μαρσέιγ στον κέντρο προπόνησής τους, κατέθεσε μήνυση εναντίον ενός φωτογράφου που, όπως καταγγέλλεται, ήταν ιδιαίτερα επίμονος, παρά το γεγονός ότι οι άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας του προέδρου τον προειδοποίησαν επανειλημμένα, επισήμανε το Ελιζέ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Όταν έβγαινε έξω (…) αυτός ο φωτορεπόρτερ τον ακολούθησε πολλές φορές με το μηχανάκι του. Η ασφάλεια (του προέδρου) του ζήτησε επανειλημμένα να μην το κάνει, εκείνος συνέχισε» κατήγγειλε το γραφείο επικοινωνίας του Ελιζέ.

«Την Κυριακή εισήλθε στον ιδιωτικό αυτό χώρο, γεγονός που υπήρξε η αιτία για να κατατεθεί μήνυση» για «παρενόχληση και απόπειρα παραβίασης της προσωπικής ζωής» διευκρινίστηκε από το προεδρικό μέγαρο, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του περιοδικού VSD. Η μήνυση κατατέθηκε «εξ ονόματος του προέδρου» υπογραμμίζεται από την ίδια πηγή.

Την εκδοχή αυτή αμφισβήτησε, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL, ο φωτογράφος. Έπειτα από έναν πρώτο έλεγχο της ταυτότητάς του την προηγούμενη ημέρα μπροστά από την έπαυλη, ένας αξιωματούχος της υπηρεσίας ασφαλείας του προέδρου τον αναγνώρισε και κάλεσε τις δυνάμεις επιβολής του νόμου που τον έθεσαν «υπό κράτηση για περίπου 6 ώρες». Ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι δεν τράβηξε καμία φωτογραφία.

«Από την εποχή του προέδρου Σαρκοζί, κατέγραφα πάντα τις διακοπές των προέδρων και δεν συνάντησα ποτέ τέτοια συμπεριφορά» κατήγγειλε ο φωτογράφος, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, ενώ δεν έκρυψε το σοκ και την έκπληξή του.

Η είσοδος του πάρκου - AFP

Σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή στη Μασσαλία, ο φωτορεπόρτερ βρισκόταν στην είσοδο του πάρκου Ταλαμπό όταν συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από επιβεβαίωση των στοιχείων του.

Το Ελιζέ αντιθέτως διαψεύδει ότι έχει ασκήσει οποιαδήποτε πίεση σε βάρος των τηλεοπτικών συνεργείων που έχουν σταθμεύσει μπροστά από την έπαυλη που διαμένει το ζεύγος Μακρόν.

«Δεν δουλεύουμε με αυτόν τον τρόπο» υπογραμμίζεται.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ