Τρίτη μέρα συνεχίζεται η μάχη στα μέτωπα της φωτιάς: Προς την εθνική οδό η πυρκαγιά - Εκκένωση του χωριού Περιστέρι στην Ηλεία

Η νύχτα κύλησε κυρίως με αναζωπυρώσεις σε όλη την έκταση της τεράστιας πυρκαγιάς και ιδίως προς την πλευρά του Καπανδριτίου.

 UPDATE 17.50

  • Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στο Καπανδρίτι.
  • Προληπτική εκκένωση σπιτιών στο Σαλαμίδι.
  • Στο σημείο μηχανήματα της περιφέρειας και του στρατού ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες για να μην περάσει η φωτιά σε Μαλακάσα και Πολυδένδρι.
  • Αναζωπυρώσεις σημειώνονται και στην περιοχή του Καλάμου, ενώ βελτιωμένη είναι η κατάσταση προς Βαρνάβα και Γραμματικό.

 

Δείτε LIVE εικόνα από την ΕΡΤ:

UPDATE 17.25

  • Φουντώνει η φωτιά με κατεύθυνση προς την Εθνική Οδό.

  • Αναζωπύρωση της φωτιάς στην Ηλεία – Κινδυνεύουν τρία χωριά. Δόθηκε εντολή για εκκένωση του χωριού Περιστέρι στην Ηλεία
  • Νέες εστίες και αναζωπυρώσεις αυτή τη στιγμή στο Σαλαμίδι. Το μέτωπο στην Ανατολική Αττική μαίνεται ανεξέλεγκτο.
  • Πυροσβεστική δύναμη από την Κύπρο για την Ελλάδα.    Η Κύπρος έχει ετοιμάσει πεζοπόρο τμήμα 60 ανδρών, καθώς και έξι οχήματα για να συνδράμει στην αντιμετώπιση των μεγάλων πυρκαγιών στην Ελλάδα.
  • Σε δύο μέτωπα στο Μικροχώρι και στο Σαλαμίδι Καπανδριτίου δίνουν τιτάνια μάχη οι δυνάμεις που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη πυρκαγιά της ανατολικής Αττικής.
  • Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και για την Τετάρτη

Στο Μετόχι και το Μικροχώρι έδωσαν την κύρια μάχη όλη τη νύχτα μέχρι το πρωί οι πυροσβέστες στη μεγάλη πυρκαγιά της ανατολικής Αττικής ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και τα μέτωπα στο Βαρνάβα και το Γραμματικό.

Η νύχτα κύλησε κυρίως με αναζωπυρώσεις σε όλη την έκταση της τεράστιας πυρκαγιάς και ιδίως προς την πλευρά του Καπανδριτίου, τις οποίες αντιμετώπισαν ικανοποιητικά οι δυνάμεις πυρόσβεσης, σύμφωνα με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

REUTERS/Costas Baltas

Πριν από λίγη ώρα ξεκίνησαν ρίψεις νερού και τα εναέρια μέσα, στις εστίες της πυρκαγιάς, τα οποία θα δώσουν και την ακριβή εικόνα σε όλη την έκταση που καίγεται ακόμη ώστε να κινηθούν ανάλογα και οι επίγειες δυνάμεις. Τα πρώτα εναέρια που ξεκίνησαν να επιχειρούν στην πυρκαγιά είναι τέσσερα ελικόπτερα.

Στις 2.30 τη νύχτα, από την αστυνομία απαγορεύτηκε η κυκλοφορία και σε άλλους δρόμους της περιοχής και συγκεκριμένα στον κόμβο Μικροχωρίου προς Μικροχώρι, στη συμβολή της λεωφόρου Μικροχωρίου με την οδό Οδυσσέα Ελύτη, στη συμβολή της λεωφόρου Μικροχωρίου και 25ης Μαρτίου και στην επαρχιακή οδό Βαρνάβα-Καπανδριτίου και στην 25ης Μαρτίου.

REUTERS/Costas Baltas

Στόχος του μηχανισμού πυρόσβεσης είναι να μπορέσει να οριοθετηθεί η πυρκαγιά σύντομα, καθώς αυτήν την ώρα δεν φυσάει στην περιοχή αλλά προβλέπεται κατά τη διάρκεια της ημέρας να ενισχυθούν οι άνεμοι που θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ.

Ειδικότερα, ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για σήμερα δίνει πολύ υψηλό κίνδυνο (δείκτης 4) σε όλη την Αττική, τη νότια Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ