Πέθανε ο σπουδαίος οινοποιός της Σαντορίνης Χαρίδημος Χατζηδάκης - Μόλις είχε ολοκληρώσει ένα υπέροχο οινοποιείο

Το απόγευμα της Παρασκευής άφησε την τελευταία του πνοή, ο γνωστός και πολύ αγαπητός οινοποιός Χαρίδημος Χατζηδάκης.

O Χαρίδημος Χατζηδάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τυμπάκι και σπούδασε στην Ανώτερη Σχολή Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών. Ο στόχος του Χαρίδημου ήταν να διερευνήσει τις γηγενείς ποικιλίες της Σαντορίνης, και να αναδείξει τον πλούτο του Σαντορινιού αμπελώνα που έχει ακόμα πολλά «κρυμμένα μυστικά», ενώ ήταν λάτρης της βιολογικής καλλιέργειας, όπως αναφέρει το santonews.gr

Η απώλεια για τη Σαντορίνη -και όχι μόνο- είναι μεγάλη, καθώς ο Χαρίδημος Χατζηδάκης, εκτός από οραματιστής και αφοσιωμένος στο έργο του ήταν ένας ευαίσθητος και ευγενικός άνθρωπος, που γινόταν αγαπητός από όλους, από την πρώτη στιγμή που τον γνώριζαν.

Ο πολυβραβευμένος και οραματιστής οινοποιός, έχαιρε μεγάλης εκτίμησης στο νησί της Σαντορίνης, ενώ πολλές μεγάλες εφημερίδες, κανάλια και ιστοσελίδες του εξωτερικού, είχαν κάνει εκτενή και εγκωμιαστικά αφιερώματα, στα εξαιρετικά βιολογικά κρασιά που δημιουργούσε. Φέτος μάλιστα, είχε θέσει σε λειτουργία ένα υποβλητικό νέο οινοποιείο, σκαμμένο εξ’ ολοκλήρου στην ηφαιστειακή τέφρα και η φήμη του στον κόσμο του κρασιού, ήταν τεράστια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ