Αυτός ο άνθρωπος έτρωγε μπέργκερ για 1 ολόκληρο χρόνο: έφτασε να κάνει εμετό η να κλαίει από τον κορεσμό

Οι περισσότεροι θα ζήλευαν τη δουλειά του ή ίσως στο άκουσμά της θα νόμιζαν πως αστειεύεται. 
 

Ο λόγος για τον Εθνικό Κριτικό Μπέργκερ της αμερικανικής εταιρείας Thrillist, Kevin Alexander  ο οποίος έπρεπε τη χρονιά που μας πέρασε να ταξιδέψει σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής για να δοκιμάσει μπέργκερ και να καταγράψει την εμπειρία του.

Παρά τα 330 διαφορετικά είδη που κατανάλωσε, κατάφερε να διατηρήσει την καλή του φυσική κατάσταση και το 6 pack του. Πώς κατάφερε όμως το αδύνατο;

Η προετοιμασία:

«Όταν ήμουν σπίτι, και για ένα διάστημα αρκετών εβδομάδων πριν ξεκινήσω, έκανα εντατική γυμναστική και απέφευγα να τρώω κόκκινο κρέας. Αλλά και κατά τη διάρκεια αυτής της ζόρικης δουλειάς συνόδευα τα μπέργκερς με σαλάτα και όχι με τηγανητές πατάτες. Απευθύνθηκα επίσης και σε μερικούς άλλους κριτικούς φαγητού που είχαν προβλήματα με το βάρος τους λόγω της δουλειάς τους και τους ζήτησα συμβουλές» τονίζει ο ίδιος.

Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε:

«Δεν κρύβω πως κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ φοβήθηκα πως μπορεί να πεθάνω. Θυμάμαι χαρακτηριστικά πως βρισκόμουν στο Κλίβλαντ, την ημέρα που θα γινόταν η παρέλαση προς τιμήν των Cavaliers που κέρδισαν τον τίτλο του ΝΒΑ. Αυτό σήμαινε πως τα περισσότερα καταστήματα θα ήταν κλειστά, ώστε οι άνθρωποι που εργάζονταν σε αυτά να γιορτάσουν μαζί με την ομάδα τη σπουδαία επιτυχία, που σηματοδοτούσε και τον πρώτο τίτλο της πόλης σε ομαδικό σπορ από το 1964. Ως εκ τούτου έπρεπε να φάω 9 μπέργκερς σε 6 ώρες προκειμένου να τα προλάβω όλα τα μαγαζιά ανοιχτά. Αφού έφαγα τα 5 πρώτα σχετικά εύκολα, κατά τη διάρκεια του 6ου το στόμα μου άρχισε να γίνεται ξερό και ένιωσα το αλάτι να κυριαρχεί. Στο 7ο άρχισα να χάνω την επαφή με την πραγματικότητα. Μέχρι να φάω και το 8ο ανέπνεα μόνο από τη μύτη για να μην κάνω εμετό. Ε, στο 9ο πήγα στην τουαλέτα του Johnny’s Little Bar και έκανα εμετό. Και όχι μόνο αυτό αλλά σκεφτόμουν πως την επόμενη ημέρα θα έπρεπε να κάνω ακριβώς το ίδιο στο Πίτσμπεργκ. Μόλις γύρισα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου έκανα αυτό που κάθε 35χρονος κριτικός φαγητού κάνει: Ξάπλωσε σε εμβρυακή στάση στο ντους και έβαλα τα κλάματα» λέει χαριτολογώντας ο Alexander.

Οι ιατρικές επισκέψεις:

«Πριν και μετά από αυτό το απόλυτο ταξίδι αναζήτησης μπέργκερ και λόγω του φόβου ότι μπορεί ακόμη και να πεθάνω, έκανα πλήρεις εξετάσεις. Προς έκπληξή μου, τα αποτελέσματά τους ήταν πολύ καλύτερα από όσο θα μπορούσα να φανταστώ. Είχα πάρει μόλις 2,3 κιλά και η χοληστερίνη με τα τριγλυκερίδιά μου ήταν σχεδόν στα ίδια επίπεδα».

Τα αγαπημένα του πιάτα:

Μπορεί όλοι να θεωρούν το Μανχάταν το βασίλειο των μπέργκερς, αλλά σύμφωνα με τον ειδικό πλέον Alexander, εξίσου πεντανόστιμα πιάτα μπορεί κανείς να βρει και στο Ντάλας, τη Γουάσινγκτον, τη Μινεάπολις και την Οκλαχόμα. Για την τελευταία μάλιστα, γράφει πως «είναι μια πόλη που κάθε πραγματικός φίλος του μπέργκερ πρέπει να επισκεφθεί», ενώ προτείνει το Σαν Φρανσίσκο σε όσους αγαπούν τα πιο κλασικά είδη.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ