Οι διακοπές των ηγετών: Στο πολυτελές Golf resort του ο Τραμπ, σε παγωμένη λίμνη ο Πούτιν & στις Βερσαλλίες ο Μακρόν

Η επιλογή του τόπου πρέπει να είναι προσεκτική, για να μην προκαλέσει πολεμική.

Κάθε καλοκαίρι οι ηγέτες των κρατών προσφέρουν στον εαυτό τους λίγες μέρες διακοπών.

Η επιλογή του τόπου πρέπει να είναι προσεκτική, για να μην προκαλέσει πολεμική.

Τον Αύγουστο, οι ηγέτες γίνονται με σειρά τους παραθεριστές... αλλά μικρής διάρκειας, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Ντόναλντ Τραμπ

Για τον Αμερικανό Πρόεδρο, η θερινή ανάπαυλα θα διαρκέσει 17 ημέρες. Γεγονός που προκάλεσε αμέσως πολεμική, που τροφοδοτείται μάλλον από την αντιδημοφιλία και την ανεπάρκεια του προέδρου, παρά από την ίδια τη διάρκεια των διακοπών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να πάει στο Trump National Golf Club του Νιού Τζέρσεϊ. Μία επιπλέον πρόκληση για ορισμένους, αφού υπενθυμίζει την τεράστια περιουσία του προέδρου που τον διαχωρίζει από την πλειονότητα των Αμερικανών.

Οι διακοπές του Ντόναλντ Τραμπ αποτελούν επίσης ένδειξη ασυνέπειας. Όπως εξηγούσε ο δισεκατομμυριούχος σε ένα από τα βιβλία του, «μην κάνετε διακοπές. Τι ενδιαφέρον έχει; Εάν δεν αγαπάτε τη δουλειά σας, έχετε τη λάθος δουλειά!».

Η Washington Post έχει υπολογίσει τον αριθμό των ημερών που έχει προσφέρει για διακοπές στον εαυτό του από την έναρξη της θητείας του: 53 ημέρες σε οκτώ μήνες. Για την πλειονότητα των συμπολιτών του, που παίρνουν κατά μέσο όρο δέκα ημέρες άδειας, είναι ένα χάπι που είναι δύσκολο να καταπιούν.

Βλαντιμιρ Πούτιν

Γυμνός από τη μέση και πάνω και αρρενωπό αέρα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο ίδιος άνθρωπος τόσο στις διακοπές, όσο και στην κορυφή της χώρας του.

Φωτογραφημένος σε παραδοσιακά αρσενικές δραστηριότητες, στο κυνήγι, στο ψάρεμα... Ο Πρόεδρος της Ρωσίας καλλιεργεί την εικόνα του. Σ

Εμμανουέλ Μακρόν

Στη Γαλλία, καλό είναι ο Πρόεδρος να επιλέγει τη Γαλλία για τις διακοπές του. Και πρέπει να μην είναι κραυγαλέες.

Για τον Εμανουέλ Μακρόν ο προορισμός έχει βρεθεί: η Λαντέρν, κυνηγετικό περίπτερο των Βερσαλλιών, που χρησιμοποιείται ως επίσημη προεδρική κατοικία. Οι θερινές διακοπές θα διαρκέσουν «λίγες ημέρες», ανακοίνωσε η Γαλλική Προεδρία και ο πρόεδρος θα είναι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ