11 παράξενα τρικ διατροφής για να χάσετε βάρος αν αποτύχουν τα απλά

Πολλές γυναίκες προσπαθούν να χάσουν βάρος ακολουθώντας εξαντλητικές και χωρίς αποτέλεσμα δίαιτες. Ένας από τους βασικούς λόγους που η δύσκολη αυτή προσπάθεια τους δεν στέφεται με επιτυχία είναι η ψυχολογία.

Για να καταφέρετε να χάσετε βάρος και να το διατηρήσετε θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να το θέλετε και να το έχετε πάρει απόφαση. Μετά θα πρέπει να μάθετε τον σωστό τρόπο διατροφής και να τον ακολουθείτε για πάντα στην ζωή σας. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα μπορείτε να κάνετε τις παρασπονδίες σας και να τρώτε λιχουδιές και σνακ, απλά όλα θα πρέπει να γίνονται με μέτρο και στην σωστή στιγμή.

Δείτε λοιπόν 11 παράξενα τρικ διατροφής για απώλεια βάρους από το beautetinkyriaki.gr που θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά και θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπετε το φαγητό. 

Μην φοβάστε τις παρασπονδίες

Πέρασε κιόλας μια εβδομάδα από την στιγμή που ξεκινήσατε την δίαιτα σας και ήδη η κατάσταση αυτή σας φαίνεται βουνό. Τότε έρχεται και η στιγμή που σας πιάνει η λιγούρα και τρέχετε στο ψυγείο. Αυτή τη στιγμή πρέπει να σταθείτε δυνατή και να μην υποπέσετε σε παρασπονδίες. Ακόμη και αν τελικά δαγκώσετε εκείνη τη σοκολάτα, μην αφήσετε τον εαυτό σας να αισθανθεί αποτυχημένος. Βάλτε την υπόλοιπη στη θέση της και στη συνέχεια προτιμήστε ένα φύλλο μαρουλιού, ένα αγγούρι ή ένα καρότο. Μπορεί να ακούγεται χάλια, αλλά η συγκράτηση της στιγμής αυτής θα σας ανταμείψει και θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε τον στόχο σας. Αυτό είναι άλλωστε ένα από τα πιο βασικά τρικ διατροφής για απώλεια βάρους.

Υιοθετήστε τον κανόνα των δυο

Φροντίστε το πιάτο σας να περιέχει πάντα δυο είδη φαγητού. Συνδυάστε για παράδειγμα το κρέας με ένα συνοδευτικό, το συνοδευτικό με σαλάτα και το ψάρι με λαχανικά. Αυτό θα σας κάνει να συνηθίσετε έναν πιο σωστό τρόπο διατροφής.

Αποφύγετε να ξαναγεμίσετε το πιάτο σας

Η αλλαγή του χώρου στον οποίο τρώτε βοηθάει πολύ. Πάρτε λοιπόν το πιάτο και τα μαχαιροπίρουνα σας μόνο και μεταφερθείτε στο σαλόνι ή το γραφείο. Μια πολύ ωραία επίσης ιδέα, ειδικά για τις ημέρες όπου ο καιρός το επιτρέπει είναι το μπαλκόνι ή η βεράντα σας. Με αυτό τον τρόπο, ακόμη κι αν θελήσετε να φάτε περισσότερο θα πρέπει να πάτε μέχρι την κουζίνα. Στην διαδρομή αυτή μπορεί η πείνα σας να έχει υποχωρήσει.

Το φαινόμενο του «πιάτου χωρίς πάτο»

Σύμφωνα με έρευνες οι άνθρωποι τείνουν να τρώνε μέχρι να αδειάσει το πιάτο τους και όχι μέχρι να χορτάσουν. Γι’ αυτό η επιλογή ενός μικρού πιάτου είναι ιδανική αν θέλετε να χάσετε κιλά. Συγκεντρωθείτε λοιπόν στο πόσο πεινάτε και ξεχάστε το πόσο γεμάτο είναι το πιάτο σας. Αυτό είναι ένα ακόμη από τα παράξενα τρικ διατροφής για απώλεια βάρους.

Τρώγοντας με παρέα

Έχει αποδειχθεί πως το φαγητό με παρέα μας κάνει να τρώμε 2 φορές περισσότερο απ’ ότι όταν τρώμε μόνοι μας. Γι’ αυτό καλό θα είναι να φροντίσετε να κάνετε την κατανάλωση του βασικού σας γεύματος μόνη σας και να περιοριστείτε σε σνακ και ποτά όταν είστε με κόσμο.

Μην ξεφεύγετε από την λίστα του super market

Όταν πρόκειται να πάτε στο super market φροντίστε να γράψετε μια λίστα με τα πράγματα που χρειάζεστε και φροντίστε να μην ξεφύγετε από αυτήν, αγοράζοντας σνακ και τρόφιμα που δεν σας είναι απαραίτητα. Έτσι και οικονομία θα κάνετε, αλλά και δεν θα παρασυρθείτε σε παρασπονδίες.

Πείτε όχι στις λιχουδιές

Βρείτε το πιο σκοτεινό και δύσκολα προσβάσιμο σημείο του σπιτιού σας και κρύψτε όλες τις λιχουδιές και τα σνακ που πρέπει να αποφύγετε. Η λύση δεν είναι να μην τα τρώτε καθόλου, διότι η στέρηση θα σας κάνει πιο εύκολα να υποπέσετε στους πειρασμούς. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε προκειμένου να μην χαλάσετε την δίαιτα σας είναι να περιορίσετε στο ελάχιστο την κατανάλωση τους. Φροντίστε λοιπόν να κάνετε συνετές παρασπονδίες. Αυτό είναι ένα ακόμη από τα παράξενα τρικ διατροφής για απώλεια βάρους.

Μασάτε πολύ την κάθε σας μπουκιά

Σύμφωνα με μελέτες το να μασάτε την τροφή τουλάχιστον 32 φορές βοηθάει στην καλύτερη αίσθηση κορεσμού των υποδοχέων γεύσης μας, γεγονός που μειώνει σημαντικά την όρεξη και δίνει ταχύτερη αίσθηση πληρότητας.

Μην αμελείτε ή μειώνετε τις θερμίδες από το πρωινό σας

Έρευνες έχουν δείξει πως το 96% των γυναικών που έχουν υπέροχη σιλουέτα δεν αμελούν ποτέ το πρωινό γεύμα. Αντιθέτως, οι γυναίκες με περιττά κιλά παραδέχθηκαν πως παραλείπουν το πρωινό ελπίζοντας πως έτσι θα αδυνατίσουν.

Φάτε το φαγητό σας σε μερίδες

Αποφύγετε το σερβίρισμα των φαγητών σε μπολ, πιατέλες κλπ και προτιμήστε να το σερβίρετε απευθείας στο πιάτο σας. Με αυτό τον τρόπο θα φάτε μόνο την μερίδα σας και όχι περισσότερο, αφού θα βλέπετε λιγότερο και θα τρώτε λιγότερο. Επίσης, όταν βγαίνετε για καφέ φροντίστε να καθίσετε σε μια θέση που η βιτρίνα με τα γλυκά και όλες τις λιχουδιές θα είναι πίσω σας και δεν θα την βλέπετε για να παρασυρθείτε.

Παραμείνετε ήρεμη και συνεπής

Δεν χρειάζεται να βιάζεστε και να προσπαθήσετε να ακολουθήσετε όλα αυτά τα παράξενα τρικ διατροφής για απώλεια βάρους με την μία. Ξεκινήστε σιγά σιγά, ακολουθώντας κάθε εβδομάδα και ένα ακόμη. Κάνοντας μικρά βήματα είναι πολύ πιο εύκολο να υιοθετήσετε για μια ζωή έναν νέο τρόπο διατροφής και να αποκτήσετε υπέροχο και λεπτό σώμα!
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ