Good news: Η ταινία «Νίκος Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή σε πρώτη προβολή σε θερινό σινεμά της Κρήτης

Η ταινία θα βγει στις αίθουσες τον Νοέμβριο και σκηνές της θα προβληθούν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας το Σάββατο στην Κρήτη, γενέτειρα του συγγραφέα.

Στο πλαίσιο δράσεων της πολιτείας και με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου δημιουργού και την ανακήρυξη του 2017 ως έτος Νίκου Καζαντζάκη, θα προβληθούν στο θερινό κινηματογράφο Αρχανών, στο Ηράκλειο, στις 10 το βράδυ του Σαββάτου σκηνές από την πολυαναμενόμενη παραγωγή.

Η γενική γραμματεία του υπουργείου Εξωτερικών επεσήμανε πως με την ένταξη της προβολής της ταινίας στις δράσεις του, αναδεικνύει τον πολιτικό ρόλο του Καζαντζάκη ως ειδικό απεσταλμένο του Ελευθέριου Βενιζέλου στις περιοχές του Καυκάσου, γεγονός που οδήγησε στην σωτηρία χιλιάδων Πόντιων Ελλήνων μετά την γενοκτονία.

Ειδικές τιμητικές εκδηλώσεις και δράσεις επιτυχόντων σε διαγωνισμό οργανώνονται επίσης  με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και των δήμων Ηρακλείου, Αρχανών, Χερσονήσου, Οροπεδίου Λασιθίου και Μαλεβιζίου.

Συγκεκριμένα, σε πρόγραμμα με τίτλο ‘’Στα ίχνη του Νίκου Καζαντζάκη’’ και μέχρι τις 10 Αυγούστου, 70 ομογενείς πρόκειται να επισκεφθούν τους τόπους που έζησε ο σπουδαίος συγγραφέας.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ και ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ