Μία απίστευτη ιστορία: 18 μηνών κορίτσι στην Ινδία ζει με κεφάλι 94 εκατοστών!

Η Ρούνα από την Ινδία γεννήθηκε με κεφάλι 94 εκατοστών, καθώς πάσχει από υδροκεφαλία. Παρόλο που οι γιατροί της είχαν δώσει αρχικά λίγους μήνες ζωής, μετά από πέντε χειρουργικές επεμβάσεις, κατόρθωσε να τους διαψεύσει.

Η Ρούνα από την Ινδία γεννήθηκε με κεφάλι 94 εκατοστών, καθώς πάσχει από υδροκεφαλία. Παρόλο που οι γιατροί της είχαν δώσει αρχικά λίγους μήνες ζωής, μετά από πέντε χειρουργικές επεμβάσεις, κατόρθωσε να τους διαψεύσει.

               

 

Κι όμως η 18μηνών Ρούνα από την Ινδία ζει. Στο κορίτσι, που γεννήθηκε σε ένα απομακρυσμένο χωριό της βορειοανατολικής Ινδίας, διαγνώστηκε μια ακραία μορφή υδροκεφαλίας, μια διαταραχή που προκαλεί τη συσσώρευση υγρού στον εγκέφαλο. Οι γιατροί έδωσαν αρχικά στην μικρή Ρούνα λίγους μήνες ζωής, όμως τους διέψευσε.

«Μέρα με τη μέρα, το κεφάλι της άρχισε να μεγαλώνει, σταμάτησε να θέλει φαγητό, ήταν απλώς ξαπλωμένη στο κρεβάτι. Ήταν και για μας πολύ δύσκολο να την μεταφέρουμε οπουδήποτε», δήλωσε ο πατέρας της.

 Το κεφάλι της Ρούνα είχε φτάσει τα 94 εκατοστά, τριπλάσιο σχεδόν από το κεφάλι ενός κανονικού μωρού. Υπήρχαν δέκα λίτρα περίσσευμα νερού μέσα στον εγκέφαλό της. Το κεφάλι της ήταν τόσο βαρύ που δεν μπορούσε να κουνηθεί ούτε η ίδια. Η υδροκεφαλία συνηθίζεται να εμφανίζεται σε βρέφη και ηλικιωμένους. Προκαλείται από υπερπαραγωγή, απόφραξη ή έλλειψη απορρόφησης του εγκεφαλικού υγρού στον εγκέφαλο. Το δέρμα του κεφαλιού ήταν τόσο τεντωμένο, που οι βλεφαρίδες της είχαν φτάσει πολύ πάνω από τα μάτια της, καθιστώντας αδύνατο στη μικρή Ρούνα να μπορεί να βλέπε, αναφέρει η Καθημερινή.

 Η μητέρα της, Φατιμά, σχεδιάζει τα φρύδια της με μαύρο μολύβι, σε μια προσπάθεια να την κάνει να φανεί πιο φυσιολογική. «Ο κόσμος φοβόταν να την δει», λέει η μητέρα.

 Η Ρούνα είναι το μόνο παιδί του ζευγαριού, όμως οι γονείς δεν είχαν την δυνατότητα να την φροντίσουν, καθώς ο πατέρας βγάζει λιγότερα από τρία δολάρια την ημέρα. Για περισσότερο από ένα χρόνο, οι γονείς φρόντιζαν το μωρό στην καλύβα τους μέσα στη λάσπη.

 Μετά την προβολή της εικόνας της Ρούνα σε έναν ιστότοπο χρηματοδότησης, με στόχο να συγκεντρωθούν 1.600 δολάρια για να χειρουργηθεί, η τύχη της μικρής άλλαξε. Σε δύο μήνες, κατόρθωσαν να συγκεντρωθούν τα διπλά, ενώ μέχρι και τον Αύγουστο οι δωρεές έχουν φτάσει πάνω από 60.000 δολάρια.

 Ύστερα από πέντε χειρουργικές επεμβάσεις, το κεφάλι της Ρούνα έχει τώρα περίμετρο 58 εκατοστών, πολύ μεγαλύτερη από τα 38-48 εκατοστά του μέσου όρου, αλλά τουλάχιστον της επιτρέπει να ζει μια σχετικά φυσιολογική ζωή.

 Κουνάει συνεχώς το κεφάλι της, παίζει και το σημαντικότερο μπορεί πλέον να βλέπει. «Νιώθω τόσο καλά που την βλέπω να είναι όμορφη και χαρούμενη», υποστηρίζει η μητέρα της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ