Τις ίδιες βλαβερές συνέπειες για τον οργανισμό με τα κανονικά τσιγάρα έχουν και τα ηλεκτρονικά

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα περιέχουν καρκινογόνες χημικές ουσίες που προκαλούν προβλήματα στην υγεία, όπως και ο κανονικός καπνός, αναφέρει μια νέα γαλλική μελέτη.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα περιέχουν καρκινογόνες χημικές ουσίες που προκαλούν προβλήματα στην υγεία, όπως και ο κανονικός καπνός, αναφέρει μια νέα γαλλική μελέτη.

Το μηνιαίο περιοδικό «60 Consommateurs», αναφέρθηκε στις συσκευές των ηλεκτρονικών τσιγάρων και είπε πως «απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν ως αβλαβή προϊόντα, όπως επιθυμούν να διατείνονται οι κατασκευαστές τους», αναφέρει το capital.gr.

Στο άρθρο του περιοδικού, το οποίο βασίζεται στα ευρήματα του Εθνικού Ινστιτούτου Καταναλωτών της Γαλλίας, σημειώνεται πως, έχουν γίνει δοκιμές σε δέκα διαφορετικές μάρκες ηλεκτρονικών τσιγάρων για καρκινογόνες και τοξικές ουσίες, όπου διαπιστώθηκε σημαντική ποσότητα τέτοιων μορίων στον καπνό ο οποίος βγαίνει από τα τσιγάρα, γεγονός που μέχρι τώρα είχε διαφύγει των παρατηρήσεων.

Μάλιστα, στις ενώσεις που βρέθηκαν, συμπεριλαμβάνεται και εκείνη της καρκινογόνου φορμαλδεΰδης, σε ποσοστά που έρχονταν κοντά σε αυτά ενός συμβατικού τσιγάρου. Επίσης, ανιχνεύτηκε και το τοξικό μόριο ακρολεΐνης, σε μεγέθη που μερικές φορές ξεπερνούσαν και εκείνα των παραδοσιακών τσιγάρων!

Η έκθεση αναφέρει, ότι εκτός των άλλων, παρατηρήθηκε ότι σε ορισμένα μοντέλα, υπάρχει έλλειψη ασφάλειας για τα παιδιά, μια και τα επίπεδα νικοτίνης που περιέχονται στο υγρό του ηλεκτρονικού τσιγάρου μπορεί να είναι θανατηφόρα για αυτά.

Στη Γαλλία εξετάζεται από την κυβέρνηση το ενδεχόμενο, να απαγορευτεί το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους, όχι μόνο για τα κλασσικά τσιγάρα, αλλά και για τα ηλεκτρονικά, τα οποία πλέον θα υπόκεινται στους ίδιους ελέγχους καπνού με τα πρώτα. Εκ παραλλήλου υπάρχει η σκέψη να απαγορευτεί η διαφήμιση των προϊόντων αυτών και να μην επιτρέπεται η αγορά τους από άτομα μικρότερα των 18 ετών.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά στην Κίνα το 2003.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ