Vintage story: Όταν οι Pink Floyd βούλιαξαν με 200.000 κόσμο την Βενετία - Ιστορικη συναυλια (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Ήταν μια συναυλία που πήγε πραγματικά... λάθος. Στις 15 Ιουλίου του 1989, είναι προγραμματισμένη η συναυλία του σημαντικότερου συγκροτήματος, στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, στη Βενετία.

Οι αρχές της πόλης, δίνουν την έγκρισή τους για την συναυλία, παρά τις έντονες αντιδράσεις που υπάρχουν από φορείς της περιοχής που φοβούνται της ζημιές που θα προκληθούν σε μνημεία της περιοχής, από τον θόρυβο και τις δονήσεις.

Ο Επίτροπος Τουρισμού της Βενετίας, λέει χαρακτηριστικά “Αν θέλουν οκ μουσική, ας πάνε σε στάδιο και όχι στην πλατεία του Αγίου Μάρκου”. Το συγκρότημα τελικώς συμφωνεί να ρίξει τα ντεσιμπέλ της έντασης, ενώ αντί να παίξουν στην πλατεία, έπαιξαν σε πλωτή σκηνή.

Η ζημιά μπορεί να αποφεύχθηκε από τον θόρυβο και τις δονήσεις, κανείς όμως δεν είχε υπολογίσει το πλήθος που θα συνέρρεε. Έτσι η Βενετία με τους 60 χιλιάδες μόνιμους κατοίκους, υποδέχθηκε 200 χιλιάδες που πήγαν για να παρακολουθήσουν τη συναυλία.

Ο τελικός απολογισμός έκανε λόγο για 300 τόνους σκουπιδιών αλλά και τη χρησιμοποίηση κάποιων μνημείων ως... τουαλέτες. Οι αντιδράσεις ήταν και πάλι πολλές, καθώς οι Βενετσιάνοι έγιναν έξαλλοι, απαίτησαν την παραίτηση της δημοτικής αρχής, κάτι που συνέβη λίγες μέρες αργότερα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ