Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Τέλος ο καύσωνας – Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Αλλάζει ο καιρός από το βράδυ του Σαββάτου (15/7/2017).

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.), με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου ο καιρός αλλάζει από τα βόρεια.

Κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι:

  • Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και
  • Οι θυελλώδεις άνεμοι.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

  1. Την Κυριακή (16/07/2017) η Μακεδονία, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, κατά περιόδους τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η δυτική Πελοπόννησος και από το βράδυ η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και η βορειοανατολική Πελοπόννησος.
  2. Τη Δευτέρα (17/07/2017) τις πρωινές ώρες η δυτική Μακεδονία, η δυτική Στερεά, τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου, η δυτική και νότια Πελοπόννησος. Καθ’ όλη τη διάρκεια η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά (περιλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), η Εύβοια, η βορειοανατολική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα η ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων και η Θράκη.
  3. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα κατά τόπους στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως στην Πιερία, Χαλκιδική και Θερμαϊκό), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ