Good news: Νέο ρεκόρ στις αφίξεις των ξένων τουριστών στην Ελλάδα το 6μηνο!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η Fraport αυξήθηκαν οι αφίξεις ξένω τουριστών στην Ελλάδα. 

«Γκάζι» πάτησαν οι αφίξεις ξένων τουριστών στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η Fraport από τα κύρια αεροδρόμια της χώρας, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις για μια χρονιά που σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ και ανεβάζει τον πήχη σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα οι αφίξεις επιβατών του εξωτερικού στο α’ εξάμηνο του 2017 αυξήθηκαν κατά 16,7% φτάνοντας τους 6,505 εκατομμύρια επιβάτες από τα 5,5 εκατομμύρια επιβάτες που ήσαν το 2016. Αντίστοιχη είναι και η δυναμική που κινήθηκαν οι αφίξεις ξένων τουριστών και το μήνα Ιούνιο, όπου η αύξηση σταμάτησε στο 17,4% και οι επιβάτες ανήλθαν σε 3,23 εκατομμύρια από 2,75 εκατομμύρια που ήταν τον αντίστοιχο μήνα του 2016.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από τους πίνακες των αεροπορικών αφίξεων είναι η επιστροφή του τουριστικού ρεύματος στα νησιά Κω, Σάμο, Λέσβο: Στο νησί της Σαπφούς, η αύξηση των αφίξεων ξένων τουριστών τον Ιούνιο ξεπέρασε το 72% προσελκύοντας 18,8 χιλιάδες τουρίστες. Η Κως κινήθηκε με άνοδο 27,8%, πάντα τον Ιούνιο, και η Σάμος με άνοδο 41,3%.

Εξετάζοντας τον πίνακα των αεροπορικών αφίξεων της Fraport, από όπου ωστόσο λείπει το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, όλα τα αεροδρόμια έχουν θετικό πρόσημο, γεγονός που σηματοδοτεί και τη θετική εξέλιξη στο μέτωπο των αφίξεων για το 2017.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ